Connect with us

technokrata

Hippi stílusú lakberendezés, azaz a BOHO CHIC

boho stílus díszpárna

LifeStyle

Hippi stílusú lakberendezés, azaz a BOHO CHIC

Hippi stílusú lakberendezés, azaz a BOHO CHIC

A francia nyelv bohém szavából származik a boho stílus elnevezés. A huszadik század kilencvenes éveinek végétől vált komplexebb és a tárgyakat tekintve a legmegengedőbb belsőépítészeti stílussá.

Azok számára ideális az alkalmazása, akik nem szeretik a konformizmust, a hétköznapi lakberendezési tárgyak használatát. Ebben a stílusban a vibráló színek, a dekorációs elemek bősége és merész kombinációja a meghatározó. Ennek köszönheti egyediségét.

Lássuk, miként érhetjük el mindezt!

A boho stílus kulcsszava a kontraszt. Annál jobb a végeredmény, minél színesebb a tér. Használhatjuk a piros, a narancs, a fukszia, a zöld és a kék világos és erős árnyalatait. Az erős színek összhangot teremtenek a keleti stílusú lakberendezési elemekkel. De az egy színnel történő díszítés is erősen nyomatékosíthatja a szoba egyedi stílusát.

Ahhoz, hogy elkerüljük a „túl sok”-hatást, ne a teljes lakásbelső készüljön ebben a stílusban. A szoba vagy a lakásunk egy-egy sarka tökéletesen elegendő lehetőséget kínál arra, hogy a boho chic világát becsalogassuk az otthonunkba. A falak ne legyenek túldíszítettek, inkább egyszerű, egyszínűre fessük őket! Kerüljük a túl merész tapétákat! Ha mégis ragaszkodunk hozzá, akkor csak egy falrészt válasszunk ki fő elemként.

Bútorzat tekintetében jellemzően garnitúrák különböző darabjainak a megjelenése figyelhető meg. Nincs egységes stílus, forma, színvilág, hanem több szettből egy-egy darab bútort emelnek be az összképbe. Ez határozza meg a boho stílust, azonkívül, hogy többnyire kézzel díszített székeket, vintage hatású bútorokat részesítenek előnyben. A bútordarabok általában keményfából vagy fémből készülnek, és többnyire teljesen egyediek. További jellemzőjük a könyvekkel megrakott könyvespolcok is.

A töltött díszpárnák mintázata jellemzően népies, csipkével és virágmintával díszített. Az ágyra tegyünk baldachint, sok ágytakarót és vidám színű plédeket. A függönyök nehéz, rusztikus anyagból készültek legyenek! A boho stílus fő textilanyaga a len, a kender, a pamut, a bársony és a selyem. Ezek általában jól kombinálhatók egymással, és eleganciát kölcsönöznek a lakásbelsőnek. A dekorációkat is a könnyedség és a választás szabadsága adja. A romantikus elemek nem dominálnak, de szabadon alkalmazhatók. Örömteli, nőies hangulatot biztosítanak a helyiségnek.

A világítás meleg fényt árasztó világítótestekből, gyertyákból álljon! A felújított lámpások is ideálisak e célra. Fontos, hogy tompa fényű izzókat válasszunk: a sejtelmes, keleties fény tovább fokozhatja a hatást. Ha valami kirívó és szokatlan, az egészen jól fog passzolni a boho stílusban berendezett helyiségbe.

A boho stílus magától értetődő különlegessége, hogy az így berendezett szobákból nem találunk két egyformát. Merészséget, kreativitást igényel az eltérő stílusok bátor keverése. De fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a romantikus, a barokk, a rusztikus vagy a kortárs stílus alkalmazásával.

Egy szó, mint száz a Díszpárna.com webáruház oldalán remek kiegészítőket találhat a boho chic lakberendezési stílushoz is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu