Connect with us

technokrata

Tippek a költséghatékony állattartáshoz

költséghatékony állattartás petguru

LifeStyle

Tippek a költséghatékony állattartáshoz

Tippek a költséghatékony állattartáshoz

A szeptemberi iskolakezdés a legtöbb család számára igencsak megterhelő anyagilag, így nem csoda, ha a következő időszakban egy kicsit szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat.

Némileg nehezebb ez ott, ahol bundás családtag is lakik, de az állattartás költségeit is lehet oly módon csökkenteni, hogy annak kedvenced nem látja kárát.

Keresd és használd ki az akciókat!

A legtöbb állatos üzletben folyamatosan akadnak kedvezmények egyes termékekre. Érdemes ezeket figyelemmel kísérni, és ha mondjuk épp az az eledel akciós, amit a te kisállatod is fogyaszt, akkor kihasználni a lehetőséget és többet vásárolni belőle. Igaz, hogy így egyszerre többet kell költeni, viszont összességében sokkal jobban jársz, ráadásul egy jó ideig nem lesz gond az eleségre.

Ugyanezt a módszert az egyéb felszereléseknél is alkalmazhatod: ha a macskád fekhelye már nagyon elnyűtt, és most épp kedvezménnyel árulják azt, amit már kiszemeltél neki, akkor ne várj tovább, csapj le rá most.

Tervezd meg a bevásárlást!

Bár elsőre talán nem tűnik fel, de az is sok felesleges kiadást szül, ha minden állatos holmit máshonnan szerzel be. Ebben az üzletben eledelt veszel, egy másikban játékokat, egy harmadikban bundaápolási kellékeket, egy negyedikben vitaminokat és bolhanyakörvet…

Ha személyesen intézed a vásárlást, akkor az útiköltség szökhet miatta magasra, ha pedig interneten rendelsz, akkor a sok házhozszállítási díj miatt lesz tetemes a végösszeg.

Talán elsőre nem is gondolnád, mennyit spórolhatsz, ha mindent egy helyről vásárolsz meg: a Petguru webáruházban kutyák, macskák, rágcsálók és halak tartásához is beszerezheted az összes szükséges felszerelést és élelmet, így a vásárlás nem csak egyszerűbb, hanem költséghatékonyabb is lesz.

Mindemellett azt se feledd, hogy a jó minőségű termékek tartósabbak is, így később kell újakat vásárolnod helyettük, ami spórolás szempontjából szintén nem utolsó.

Gondoskodj kedvenced egészségéről!

Az állatorvosi ellátások ára igencsak borsos, de a kezelések költségeit sok esetben ki lehet váltani odafigyeléssel és megelőzéssel. Ha például kedvencedet házikoszt helyett teljes értékű eledellel eteted, azzal máris rengeteget teszel annak érdekében, hogy megvédd őt a betegségektől. A prémium tápban minden fontos tápanyag benne van, az állat kevesebbtől is jól lakik, ráadásul nem szükséges mellé pluszban vitamint is adni neki.

Ezen felül rendszeresen gondoskodj az élősködők elleni védelemről. Egy bolhairtó nyakörv vagy csepp sokkal kisebb kiadás, mint bolhamentesíteni az állatot, plusz a teljes környezetét a fekhelytől a padlórésekig.

Az ivartalanítással pedig szintén rengeteg súlyos betegséget meg lehet előzni, ráadásul egy felelős állattartó ily módon megakadályozza a nem kívánt szaporulatot is.

Természetesen az éves állatorvosi rutinvizsgálat költségén nem érdemes spórolni, de ha lehet, ne az iskolakezdés időszakában keríts sort rá, hanem mondjuk nyár elején vagy az ősz vége felé.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu