Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minőségi játékok a fejlesztés jegyében

Minőségi játékok gyerekeknek

LifeStyle

Minőségi játékok a fejlesztés jegyében

Minőségi játékok a fejlesztés jegyében

Legyen szó bármilyen célzott foglalkozásról, a gyerekek fejlesztéséhez az egyik legjobb módszer a szabad játék. Számos olyan játékszert adhatunk gyermekeinknek, amely észrevétlenül segíti őket a fejlődésben. Nem arról van szó elsősorban, hogy megtanulják a számokat, a színeket vagy a formákat. Persze ez is fontos, de sokkal alapvetőbb idegrendszeri folyamatoknak kell előbb végbemennie.

Ehhez járulnak hozzá a figyelmet, kis- és nagymozgást igénylő tevékenységek. Azzal, ha képernyő helyett építőkockát, kisautót, babát adunk a kicsiknek, sokat teszünk az idegrendszerük éréséért. Ez pedig segít megelőzni a különféle magatartási problémákat és tanulási nehézségeket.

Az építőjátékok fejlesztő hatása

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen összehangolt agyi és idegrendszeri együttműködést igényel egy kockatorony megépítése. A gyerekeknek koncentrálniuk kell az elemek elhelyezésére. Ki kell választani a színeket, megfogni a kockákat, a helyükre tenni őket. Együtt dolgozik a szem és a kéz, az ujjak mozgása milliméter pontosan meghatározott.

Fontos, hogy a kicsik ezirányú fejlődése megfelelő legyen. Hiszen az írás tanulásánál fontos, hogy helyesen koordinálhassák a ceruza mozgását. Épp ezért ajánlott az életkornak megfelelő építőjátékok beszerzése.

Minőségi kellékek a szerepjátékokhoz

A gyerekek nagyon hamar elkezdik utánozni a felnőttek mindennapi viselkedését. Ezeknek a játékoknak nagy jelentőségük van a gyerekek személyiségfejlődése szempontjából. Ennek a folyamatnak a fontos állomásai a szerepjátékok.

Az orvosi vizsgálat, a bevásárlás, a szülői tevékenységek imitálása ugyancsak eszközök segítségével történik. A Babaágynemű bolt webáruház fa babakocsijaiban a kislányok babái kényelmesen indulhatnak sétálni. A kisfiúk a fa szerszámosláda segítségével megszerelhetik apával az autót. Nagyon jó választás a kicsiknek a babakonyha, a munkapad és minden olyan játékeszköz, amellyel a felnőtteket utánozhatják. A minőségi alapanyagokra azonban mindig ügyeljünk.

Ezért mozogjon a gyermek minél többet

A felnőttek és a gyermekek egészsége szempontjából is fontos a rendszeres mozgás. A kicsik fizikai és lelki fejlődése is sokkal gördülékenyebb, ha eleget futnak, másznak, hintáznak, egyszóval mozognak.

A csúszda létráján a váltott kéz- és lábmozgás, a hinta ringatása mind jótékonyan hat az idegrendszerre. A mozgás közben oxigéndússá válik a kicsik vére, erősödnek az izmaik. A mozgásuk koordináltabbá, a figyelmük koncentráltabbá válik, és persze kitűnően szórakoznak.

Aktív játékok a gyerekszobába

Igaz ugyan, hogy rossz idő esetén nehezebb biztosítani a gyerekek számára a megfelelő mennyiségű mozgást. Azonban a lakásban is elhelyezhetünk például hintát vagy épp egy kisebb csúszdát.

Ez utóbbit akár egy labdamedencével is kiegészíthetjük, így a kicsik otthon is a játszótéren vagy játszóházban érezhetik magukat. Az egész családnak jó móka lesz!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés