Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minőségi játékok a fejlesztés jegyében

Minőségi játékok gyerekeknek

LifeStyle

Minőségi játékok a fejlesztés jegyében

Minőségi játékok a fejlesztés jegyében

Legyen szó bármilyen célzott foglalkozásról, a gyerekek fejlesztéséhez az egyik legjobb módszer a szabad játék. Számos olyan játékszert adhatunk gyermekeinknek, amely észrevétlenül segíti őket a fejlődésben. Nem arról van szó elsősorban, hogy megtanulják a számokat, a színeket vagy a formákat. Persze ez is fontos, de sokkal alapvetőbb idegrendszeri folyamatoknak kell előbb végbemennie.

Ehhez járulnak hozzá a figyelmet, kis- és nagymozgást igénylő tevékenységek. Azzal, ha képernyő helyett építőkockát, kisautót, babát adunk a kicsiknek, sokat teszünk az idegrendszerük éréséért. Ez pedig segít megelőzni a különféle magatartási problémákat és tanulási nehézségeket.

Az építőjátékok fejlesztő hatása

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen összehangolt agyi és idegrendszeri együttműködést igényel egy kockatorony megépítése. A gyerekeknek koncentrálniuk kell az elemek elhelyezésére. Ki kell választani a színeket, megfogni a kockákat, a helyükre tenni őket. Együtt dolgozik a szem és a kéz, az ujjak mozgása milliméter pontosan meghatározott.

Fontos, hogy a kicsik ezirányú fejlődése megfelelő legyen. Hiszen az írás tanulásánál fontos, hogy helyesen koordinálhassák a ceruza mozgását. Épp ezért ajánlott az életkornak megfelelő építőjátékok beszerzése.

Minőségi kellékek a szerepjátékokhoz

A gyerekek nagyon hamar elkezdik utánozni a felnőttek mindennapi viselkedését. Ezeknek a játékoknak nagy jelentőségük van a gyerekek személyiségfejlődése szempontjából. Ennek a folyamatnak a fontos állomásai a szerepjátékok.

Az orvosi vizsgálat, a bevásárlás, a szülői tevékenységek imitálása ugyancsak eszközök segítségével történik. A Babaágynemű bolt webáruház fa babakocsijaiban a kislányok babái kényelmesen indulhatnak sétálni. A kisfiúk a fa szerszámosláda segítségével megszerelhetik apával az autót. Nagyon jó választás a kicsiknek a babakonyha, a munkapad és minden olyan játékeszköz, amellyel a felnőtteket utánozhatják. A minőségi alapanyagokra azonban mindig ügyeljünk.

Ezért mozogjon a gyermek minél többet

A felnőttek és a gyermekek egészsége szempontjából is fontos a rendszeres mozgás. A kicsik fizikai és lelki fejlődése is sokkal gördülékenyebb, ha eleget futnak, másznak, hintáznak, egyszóval mozognak.

A csúszda létráján a váltott kéz- és lábmozgás, a hinta ringatása mind jótékonyan hat az idegrendszerre. A mozgás közben oxigéndússá válik a kicsik vére, erősödnek az izmaik. A mozgásuk koordináltabbá, a figyelmük koncentráltabbá válik, és persze kitűnően szórakoznak.

Aktív játékok a gyerekszobába

Igaz ugyan, hogy rossz idő esetén nehezebb biztosítani a gyerekek számára a megfelelő mennyiségű mozgást. Azonban a lakásban is elhelyezhetünk például hintát vagy épp egy kisebb csúszdát.

Ez utóbbit akár egy labdamedencével is kiegészíthetjük, így a kicsik otthon is a játszótéren vagy játszóházban érezhetik magukat. Az egész családnak jó móka lesz!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés