Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen egy okosváros a Schneider Electric szemében

LifeStyle

Ilyen egy okosváros a Schneider Electric szemében

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője idén negyedik alkalommal vett részt a Barcelonában november 18–20. között megrendezett Smart City Expo World Congress rendezvényen. A vállalat a konferencia keretében részletesen bemutatta, hogyan reagál a városokkal kapcsolatos kihívásokra. A Schneider Electric az eseményre a több mint 200 folyamatban lévő projektje során szerzett tudással és szakértelemmel érkezett, a vízgazdálkodás, a városok hatékonyságának növelése vagy az energiafelhasználás optimalizálásának előrehaladása terén. Az idei év sikertörténetei közül a Hong Kong, Carson City, Barcelona és Lyon városában megvalósuló fejlesztéseket mutatta be a vállalat.

A Schneider Electric emellett beavatta a közönséget az ágazat jövőjével kapcsolatos vízióiba, és prezentálta a városirányítás javítását célzó legújabb fejlesztéseket, az energiahatékonysági megoldások alkalmazását, valamint a dolgok internete (IoT) terén tapasztalt előrehaladást. 2014 folyamán a vállalat több referenciaprojektben is részt vett, egyebek mellett a Boston okos várossá alakítását célzó beruházásban is, amely a tervek szerint 2020-ra 15%-os, 2050-re pedig 80%-os csökkenést eredményez majd az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásában.

A Schneider Electric álláspontja szerint az okos városok megvalósításának kulcsa – a városokban elvégzett munka mellett – a különálló rendszerek egységes keretrendszerbe foglalása, ami lehetővé teszi az adatok együttműködésen alapuló megosztását és a valós idejű információkezelést. A társaság több innovatív megoldást is bemutatott a kongresszuson, köztük a forgalomirányítást és a kedvezőtlen meteorológiai körülményekre való felkészülést segítő eszközeit.

Az évek során a Schneider Electric tevékenysége az intelligens városok korszerűsítését célzó platformok fejlesztésében viszonyítási alappá vált, a smart city projektek megvalósítása terén végzett úttörő munkájának köszönhetően. A vállalat a közelmúltban jelentette be első, okos városokkal foglalkozó kiválósági központjának létrehozását Barcelona régi Ca l’Alier nevű gyárában, amely kutatásainak fókuszában az intelligens városi megoldások állnak.

https://www.youtube.com/user/SmartCityExpo



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés