Connect with us

technokrata

Az EZ1000 és az EZ950 4K Pro OLED televíziók sikeresen átestek a szigorú hangolási és minősítési folyamaton

Smart-TV

Az EZ1000 és az EZ950 4K Pro OLED televíziók sikeresen átestek a szigorú hangolási és minősítési folyamaton

A Panasonic bejelentette, hogy ‘4K Pro’ EZ1000 és EZ950 OLED televíziói Ultra HD Premium minősítést nyertek

Az általuk alkalmazott legmodernebb képfeldolgozásnak és az új generációs OLED paneleknek köszönhetően, megkapták a THX 4K minősítést is. Mindkét televízió szigorú hangolási folyamaton is átesett a hollywoodi Deluxe cégnél, így hűen képes tükrözni a filmalkotói szándékot. A Deluxe a világelsők közé tartozik a tartalom létrehozásával és kézbesítésével kapcsolatos digitális szolgáltatások és technológiai megoldások terén.

07-tx_65ez_1000e_1-min

Hollywoodra készen

A Deluxe csoporthoz tartozó, utómunkálatokkal foglalkozó cégek, a Company 3, az EFILM és az Encore legjobb koloristái, képszakértői és mérnökei dolgoztak együtt a Panasonic-kal a 4K Pro EZ1000 és EZ950 OLED televíziók hangolásán és tesztelésén. Az EZ1000 modellt ügyfél-referenciamonitorként lehet majd használni olyan nagy költségvetésű játékfilmek és magas színvonalú tévésorozatok fényelése során, amelyek a Deluxe helyszínein készülnek.

A cég kreatív művészei folyamatosan a legelismertebb filmeken, televíziós műsorokon és reklámokon dolgoznak: többek között 13, az idén Oscar-díjra jelölt film és a legutóbbi Super Bowl alatt vetített reklámok mintegy felének elkészítésében működtek közre. A Deluxe a HDR terén is úttörőnek számít, eddig már több, mint 16 sorozatot készített ebben a lenyűgöző új formátumban.

07-tx_65ez_1000e_2-min

Stefan Sonnenfeld, a Deluxe kreatív igazgatója és a Company 3 alapítója kiemelte:

„A színekben erő rejlik: érzelmeket tudnak előhívni, amelyek segítik a filmeseket a történetmesélésben. Ha nem az eredeti szándéknak megfelelően látja a néző a színeket, nem az eredeti szándék szerinti élményt éli át. Eddig nem állt rendelkezésre olyan megfizethető megoldás, amellyel egyenletes minőséget lehet többféle formátumban biztosítani, számunkra is elfogadható módon. A Panasonic EZ1000 televíziója áttörést jelent, a készülék egyenletesen hozza azokat a paramétereket és jellemzőket, amelyeket a koloristáink által referenciaként használt profi monitorokon látunk.”

„Izgatott örömmel tölt el minket, hogy a Panasonic-kal dolgozhatunk együtt, mert a vállalat tudatában van annak, hogy milyen komoly elvárásaink vannak a kolorimetria terén, és együttműködött velünk a technológia hangolásában, szigorú tesztelésében. Mivel ügyfeleink tőlünk várják, hogy az élmény állandóságát biztosítsuk, biztosnak kell lennünk a dolgunkban. Miután ezt a televíziót alávetettük valamennyi tesztnek, bizton állíthatjuk, hogy megfelel a legszigorúbb követelménynek.”

Yasushi Murayama, a Panasonic európai televízió-üzletágának vezetője azt mondta:

„Örömünkre szolgál, hogy a Deluxe-szal és a legnagyobb kreatív művészekkel dolgozhatunk együtt, hogy vásárlóinknak valóban pontosan a filmkészítők szándékaival megegyező látványban legyen részük. A Panasonic plazmatelevízióit régóta széles körben használják a filmkészítésben, és megtiszteltetés, hogy a Deluxe a helyszínein ügyfélmonitor-opcióként használni fogja az EZ1000 OLED televíziót. Mérnökeinket és az évek alatt felépített know-how-t dicséri, hogy OLED televízióink már a profi felhasználók szigorú elvárásainak is megfelelő képminőséget tudnak nyújtani.”

07-tx_65ez_1000e_3-min

Ultra HD Premium minősítés

A Panasonic azt is bejelentette, hogy az EZ1000 és az EZ950 OLED televíziók megfelelnek az UHD-szövetség legmagasabb „Ultra HD Premium” minősítéséhez tartozó, 2017-re frissített szigorú követelményeknek.

Az iparágak közötti UHD-szövetség (UHDA) csoport – amelynek tagjai között vezető filmstúdiók, szórakoztató-elektronikai cikkek gyártói, tartalomterjesztők és technológiai cégek találhatók – megállapította, hogy az új Panasonic EZ1000 és EZ950 modellek megfelelnek egy sor szigorú, képteljesítményre vonatkozó követelménynek. Ilyen követelmény többek közt a felbontás, a nagy dinamikatartományú (HDR) teljesítmény, a kép pontossága vagy a széles színtartomány.

 

A THX is egyetért

A két OLED televízió nem csak az UHDA-tól szerezte meg az Ultra HD Premium minősítést, hanem a neves, független minőségbiztosítási csoporttól, a THX-től is megkapta a 4K minősítést – ez annak elismerése, hogy olyan képminőségről és pontosságról van szó, melyre csak kevés televízió képes.

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin