Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztően aranyos az Asus új robotja

Smart home

Elképesztően aranyos az Asus új robotja

Gurulni, beszélni és figyelni is tud Zenbo.

Amíg néhány évvel ezelőtt még csak a filmekben találkozhatunk otthoni robotokkal, addig most már 200 ezer forint alatti áron hozzáférhetünk egy újabb házi kedvenchez. Az Asus ugyanis most bemutatta Zenbót, ami nem más, mint egy hangutasítással vezérelhető otthoni robot. A mesteréges intelligenciával is ellátott újdonság arca egyben egy érintőképernyő, amin nemcsak Zenbo érzései, de  a különböző menüpontok is megjelennek.

Így az Asus szerint akár ételt is rendelhetünk, de ha úgy tartja kedvünk, zenét is hallgathatunk, hiszen a Zenbo képes a lakás legtöbb okoseszközét vezérelni (beleértve a tévéket és a légkondícionálókat is). De még videóhívásra is lehetőségünk van, hála a beépített kamerának. Ez utóbbi egyébként akár a családi élmények megörökítésére is használható, hiszen parancsra képes fotókat készíteni a környezetéről.

zenbo2

Az igazán azonban akkor lehet hasznos a Zenbo, ha emlékeztetőket állítunk be, így például szólhat az időseknek, hogy vegyék be a gyógyszerüket, vagy épp jelezheti a fiataloknak, hogy ideje elindulni a különórára.

zennbo

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Zenbo mikor kerül piacra, de az Asus már most várja a fejlesztőket, hogy a lehető legtöbb alkalmazás készüljön el az otthoni robotra. Az érdeklődés szinte biztosan nagy lesz, hiszen a világ tehetősebb felén valszínűleg nem kell majd akkora áldozatot hozni az 599 dolláros (169 ezer forint) áron kínált robotért.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés