Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilisabb irányítás katasztrófahelyzetben

Smart home

Mobilisabb irányítás katasztrófahelyzetben

Gyorsabb és jobb elérést biztosít a mobilis távközlés.

A T-Systems Magyarország több mint 26 millió forint értékű fejlesztéssel támogatta a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (OKF) munkáját. A cég öt sugárfelderítő járművet alakított át mobil irányítóponttá, ezzel támogatva a hatóság speciális képességeinek növelését, fokozva a hazai katasztrófavédelem infrastrukturális ellátottságának szintjét.

A fejlesztés keretében a T-Systems Magyarország öt speciális sugárfelderítő járművet szerelt fel különböző műszaki (távközlési, video-) eszközökkel. A gépjárműveket korábban az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma adományozta hazánknak a sugárzó anyagok illegális forgalmazásának és a környezetbe való kikerülésének globális visszaszorítását támogatva.

Az öt jármű az átalakítás révén a sugárfelderítés mellett már mobil irányítópontként is bevethető lesz katasztrófahelyzetek esetén, vagyis a járművek alkalmazhatósági köre szélesebbé vált. A fejlesztésnek köszönhetően a parancsnokok és stábjaik a kárhelyszínen is hozzáférhetnek minden olyan, a rendkívüli események sikeres kezeléséhez elengedhetetlen információhoz, amelyek eddig csak fix vezetési pontokon voltak elérhetőek. A hordozható sugárzásmérő műszerekkel ellátott gépjárművek a radioaktív és a nukleáris anyagok jelenlétének ellenőrzése során segítenek többek között a gamma-, illetve a neutronsugárzás jellemzőinek meghatározásában is.

Katasztrófavédelem

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója a támogatással kapcsolatban úgy fogalmazott: „A T-Systems Magyarországnál arra törekszünk, hogy minden intézmény, szervezet, vállalat tevékenységében megtaláljuk azokat a pontokat, ahol az infokommunikáció eszközeivel hatékonyabbá tudjuk tenni ügyfeleink működését. Ez a fejlesztés jó példája annak, hogy az infokommunikáció hogyan képes hozzájárulni a legkülönfélébb területek sajátos igényeihez, akár a katasztrófa-elhárítás területén is.”

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az OKF főigazgatója a fejlesztésről szólva elmondta: „A katasztrófavédelem, azon belül az iparbiztonsági hatósági munka a mindennapjaink része. Ennek a tevékenységnek az a különlegessége, hogy ha jól végezzük, akkor az emberek többsége nem is tudja, mi történik körülöttük. Ha híranyaggá válik, mit is teszünk, akkor már baj van. A most kapott speciális eszközök éppen abban segítenek bennünket, hogy ez az észrevétlen biztonság megmaradjon.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés