Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi akkumulátor megoldás Amerikából

Smart home

Forradalmi akkumulátor megoldás Amerikából

Harmincszor nagyobb teljesítményű akkumulátorok készíthetőek az új technológiával.

Ahogy az évek telnek, úgy fejlődnek egyre inkább az eszközeink. A legdrámaibb fejlődésen a mobiltelefonok mentek keresztül, a 10 évvel ezelőtti, mára nevetségesen elavult készülékekhez képest ma egy mini számítógépet rejt a zsebünk. Igen ám, de ez bizony megnövekedett energiaéhséggel is jár, amit a jelenleg piacon lévő akkumulátor fajták nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak kielégíteni. Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a nap végére töltőre kívánkozik hőn szeretett készüléke, míg évekkel ezelőtt bizony akár 4-5 napig is elműködtek a készülékek.

IonCrossing_x

Az Illinois-i Egyetem vezető kutatója, William P. King most egy új, általa forradalminak titulált újítást jelentett be, amivel állítása szerint hamarosan piacra is léphetnek. A technológia a jelenlegi Litium-ion alapú megoldásoknál mintegy ezerszer gyorsabban feltölthető, illetve az energiasűrűsége is harmincszor nagyobb mint az előbbi technológiának.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy, a mai modellekkel megegyező kapacitású akkumulátor akár harmincszor kisebb is lehet, vagyis még vékonyabb és kompaktabb készülékek fejleszthetők ki általa. A technológia 3 dimenziós szerkezetű katódokból és anódokból áll, melyeknek hála jelentősen megnövelhető a kölcsönhatásban résztvevő felületek mérete.

_67068962_batterygxd

A kutató és csapata egyelőre azon dolgozik, hogy minél elérhetőbb áron tudják piacra dobni a technológiát valamikor a közeljövő folyamán



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés