Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb OLED tévéje a Samsungtól

Smart home

A világ legnagyobb OLED tévéje a Samsungtól

Ragyogó képminőségű televíziók sorának bemutatása mellett Smart szolgáltatásait is megújította a Samsung a Consumer Electronics Show-n, így a vásárlók immáron akár Angry Birds-özhetnek is tévéjükön anélkül, hogy bármilyen más eszköz segítségét vennék igénybe.

OLED TV

A Samsung bemutatta a világ legnagyobb, kereskedelmi forgalomban kapható OLED TV-jét. Az 55 hüvelykes OLED-et egyetlen üveglapból alakítják ki a Samsung Super OLED technológiája segítségével a tökéletes képminőség érdekében. A modellt idén kezdik el gyártani.

A Super OLED technológia szükségtelenné teszi a színszűrők alkalmazását, mivel az OLED minden egyes képpontja fénykibocsátó RGB szubpixelekből áll. A technológia minden eddiginél jobban képes megkülönböztetni a fekete és a szürke tónusait, így a felhasználók elképesztő részletgazdagságot tapasztalhatnak meg még a legsötétebb jelenetek alatt is.

„A valósághű képminőség, a Smart Interaction, a Samsung Apps, a 3D funkciók és a több feladat párhuzamos kezelésének képessége révén a Samsung a jövő TV-jét kínálja már ma egy elképesztően vékony dizájnnal” – mondta Sangchul Lee, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának alelnöke.

A Samsung Super OLED technológiája 40%-kal jobb színhűséget biztosít a LED technológiához viszonyítva. Továbbá, a Samsung Super OLED több mint 1000-szer gyorsabb reakcióidőt tesz lehetővé, mint ami a LED tévéknél megfigyelhető, s ezzel még a legakciódúsabb jeleneteknél sem mosódik el a mozgás.

Mivel a Super OLED technológia olyan fénykibocsátó RGB szubpixeleket használ, amelyekhez nincs szükség háttér-megvilágításra, a TV panel a hasonló LED panelek súlyának mindössze harmadát teszi ki, a készülék maga pedig 25 százalékkal könnyebb, mint egy hasonló méretű LED TV. A kecses kialakítás révén a TV panel mindössze 1,6, míg a készülék maga7,6 mmvastagságú – megdöbbentő, de vékonyabb, mint a Samsung Galaxy SII telefon, amely a világ egyik legvékonyabb okostelefonja.

Plazma és LED TV-k

A Samsung csúcskategóriás ES8000-es LED TV-je és az E8000 sorozatú plazma TVje, megkapta az ES7500 és ES6800 LED TV sorozatokkal együtt a CES 2012 “Innovations Design and Engineering” díját.

Mind a Samsung UES8000-es Smart LED TV mind pedig az UES7500 Smart LED TV sorozat a lehető legfejlettebb technológiával éri el a kristálytiszta 2D-s és 3D-s megjelenítést. Az UES8000-es modell Micro Dimming Ultimate funkciója részletesen elemzi a képet, s valós időben optimalizálja a háttérvilágítást és a videojelet, továbbá az alacsonyabb gradációjú részeken megnöveli a fehérszint csúcsértékét. Ez a fényesség 20%-os növekedését, gazdagabb színeket, élénkebb képet és jobb kontrasztarányt eredményez. A technológia kiküszöböli a „holdudvar hatást”, valamint a szórt fény miatt kialakuló képtorzítást. Az UNES7500 LED TV-ben egy ehhez hasonló technológia, a Micro Dimming Pro jelenik meg.

A Samsung PE8000-es sorozatú plazma TV-je a plazma tévéknél eddig elért legmélyebb fekete színeket kínálja a Real Black Pro Panelnek köszönhetően, amely egy Real Black Filtert, egy Anti-Reflection Filtert és egy Clear Image Panelt tartalmaz, amely csökkenti a plazma panel üveglapján megtörő fény által a képernyőn okozott tükröződést. Ez a modern technológia intenzív, természetes színeket és magas kontrasztú, éles képet biztosít még világos környezetben is. A készülék dinamikus kontrasztaránya 10 millió az 1-hez.

Megújult Smart szolgáltatások

A Samsung prémium kategóriás Smart TV-i új, 1GHz-es kétmagos processzorral rendelkeznek, így problémamentes a különböző feladatok, alkalmazások párhuzamos kezelése, futtatása, hasonlóan a felhasználók laptopján vagy asztali számítógépén tapasztalt élményhez.

A Samsung Smart Hub felhasználói interfészt újratervezték a jobb teljesítmény és a még nagyobb kényelem érdekében. A Smart Hub tartalomsávja (Content Bar) megjegyzi a legutóbbi tevékenységeket, így a felhasználók gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek a különféle tartalmakhoz. Az új webböngészővel kényelmesen nyitható meg egyszerre több weboldal is. A Samsung Apps, a világ legnagyobb HDTV-alkalmazásboltja több mint 1400 alkalmazást kínál, beleértve olyan vezető márkák programjait, mint a Berlini filharmonikusok programja, a BBC, a Googlevagy az index és az origo.

Az AllShare Play 5GB-os ingyenes tárhelye segítségével a felhasználók multimédiás tartalmai bármely kompatibilis eszközről, például okostelefonról, táblagépről, kameráról vagy számítógépről feltölthetők, valamint bárhol megtekinthetők, egy másik készülékről. Így például a gyermekek nyaralás során készített és feltöltött tartalmait azonnal megtekinthetik a szülők az otthoni TV-n.

A Samsung Smart TV-k tulajdonosai még többet tudnak kihozni készülékükből a Samsung új felhőalapú szolgáltatásainak segítségével:

  • A Family Story révén a családtagok könnyen kapcsolatban maradhatnak, s megoszthatják fényképeiket és feljegyzéseiket egymással. A felhasználók közvetlenül a telefonjukról tölthetik fel fotóikat a TV-re, s néhány mozdulattal, diavetítés formájában nézhetik meg ezeket akár az otthon rendelkezésre álló legnagyobb képernyőn. Üzeneteket küldhetnek egymásnak okostelefonjuk, táblagépük vagy a televízió segítségével, s egy sor készülékről is elérhetik ezeket az üzeneteket, akár otthon tartózkodnak, akár máshol. A Family Story azt is lehetővé teszi bárkiszámára, hogy emlékeztetőket állítsanak be, és küldjenek az összes fontos családi eseményről, így a kapcsolattartás minden korábbinál egyszerűbbé válik, függetlenül attól, hogy hol is vannak az egyes családtagok.
  • A Kids az oktató jellegű játékok, leckék és jutalomfeladatok egész tárházát kínálja annak érdekében, hogy a tanulás és a világ felfedezése kellemes élmény legyen. Azáltal, hogy a TV-t egy, a szülők által ellenőrzött interaktív oktatási központtá alakítja át a Samsung, remélhetőleg a gyerekek által a televízió előtt töltött idő is értékesebbé válik.
  • A Fitness funkcióval tabletek, vagy okos telefonok kapcsolhatóak a TV készülékhez a mobile fitness alkalmazáson keresztül. A Fitness válogatott otthoni gyakorlatokat is kínál, sőt a virtuális tükör funkcióval a felhasználók ellenőrizhetik testtartásukat is.

A televízión és más eszközökön keresztül elérhető tartalmak fejlődésével párhuzamosan a Samsung azon a metóduson is javítani kíván, ahogy a fogyasztók irányítják készüléküket. A Smart Interaction lehetővé teszi a Smart TV-k tulajdonosai számára, hogy hanggal, mozdulatokkal és gesztusokkal vezéreljék a televíziót. A beépített HD-felbontású kamerának és a kettős mikrofonnak köszönhetően elég annyit mondani, hogy “Hi TV”, és bekapcsolódik a hangvezérlés, megemlíteni azt, hogy “Web Browser”, és elindul a böngésző, a keresési eredmények közötti választás, illetve a hangerő állítása pedig kézmozdulatokkal is elvégezhető. Külön zajszűrő technológia segít megkülönböztetni a tévének szánt parancsokat a háttérzajoktól. A szolgáltatás angol nyelven érhető el.

A Samsung a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Angry Birds játékot is beépíti a zászlóshajónak számító Samsung Smart TV-kbe. A játékosok kézmozdulatokkal vezérelhetik a színes madarakat, s lőhetik ki őket a katapultból.

A Samsung 2012-es Smart LED és plazma TV felhozatala támogatja a Bluetooth HID (Human Interface Device) technológiát, amely egy Bluetooth egér és billentyűzet segítségével lehetővé teszi a felhasználók számára a webes böngészés közbeni navigálást, valamint számos egyéb interaktív funkciót.

Samsung Evolution Kit: a TV-k előtt is megnyílik a folyamatos fejlődés útja

A Samsung egyedi megoldásának köszönhetően 2012-es Smart TV kínálatának több tagja is frissíthető lesz, így a felhasználók évről évre hozzájuthatnak a legfrissebb technológiákhoz saját televíziójukon, anélkül, hogy új készüléket vásárolnának. Ebben a Samsung Evolution Kit lesz a segítségükre, amelynek csatlakozója a TV hátuljában kap helyet.

A Samsung összes 2012-es TV-je összhangban van az Energy Star® 5.1 irányelvekkel. További részletek, videók és képek a termékekről a Samsung mikrosite-ján találhatók: http://www.samsungces.com.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés