Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung fizette a Nyugati forgóóra felújítását

Smart home

A Samsung fizette a Nyugati forgóóra felújítását

A Samsung Electronics Magyar Zrt. vezetőinek és Hassay Zsófia, a VI. kerület polgármesterének jelenlétében hivatalosan átadták a felújított Nyugati téri forgóórát, valamint a mellette lévő szökőkutat.

A Nyugati téri forgóóra, ami az idők folyamán Budapest közkedvelt találkozóhelyévé vált, az 1970-es években kezdett üzemelni, azonban az évtizedek során olyannyira leromlott az állapota, hogy az idei évben teljes műszaki és külső felújításra szorult. Ezt a beruházást a forgóóra melletti szökőkút felújításával együtt a Samsung Electronics Magyar Zrt. finanszírozta. A korszerűsített, rozsdamentes acélburkolattal ellátott óra 250.000 LED diódából álló kijelzője nem csupán szövegeket, hanem egyszerűbb grafikákat is képes megjeleníteni a nagy, 1312 x 64 pixeles felbontásnak köszönhetően.

A beruházó szem előtt tartotta a környezetvédelmet is: a szerkezet energiafogyasztása várhatóan mindössze 2,5 kWh lesz, ami a korábbi berendezés energiafogyasztásának ötöde. Az újra működő forgóóra a dátum, pontos idő és hőmérséklet mellett az aktuális névnapokról is tájékoztatja a járókelőket.

„A közeljövőre vonatkozó további tervünk az, hogy wifi elérési pontot létesítünk az óra környékén, hogy az alatta várakozók a Samsung jóvoltából ingyenesen internetezhessenek” – mondta el a megújult óra és szökőkút átadásakor dr. Facskó István, a Samsung alelnöke.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés