Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 tipp, hogyan éld túl a kütyüidet!

Smart home

8 tipp, hogyan éld túl a kütyüidet!

Ne aludj mobillal, ne költözz nagyfeszültségű távvezeték közelébe ésatöbbi…

Elektroszmog van, létezik, és a mágneses terek hatással vannak az emberi szervezetre. Összeállításunkban csokorba szedtük azokat a tevékenységeket, hibákat, melyekre odafigyelve jelentősen csökkenthetők a körülöttünk lévő elektromos eszközök szervezetünket érő hatásai.

1. Ne aludj a mobiloddal!
A mobiltelefonod állandó kapcsolatban az adótornyokkal, melyeknek nem bizonyítottan, de vannak káros hatásai a szervezetre. Gondolj bele: nem véletlenül fizetnek ki többmillió Ft-ot a mobilszolgáltatók azoknak, akik reklamálnak azért, hogy közel van hozzájuk egy-egy mobiltorony.

2. 6 másodperces szabály

Amikor felveszed a mobilod az asztalról és hívást kezdeményezel, akkor a mobilod intenzíven elkezdi keresni a körülötte lévő adótornyokat. Ahhoz, hogy ez ne a fejed mellett történjen, nyomd meg a zöld gondot és várj 6 másodpercet, csak utána tedd a fejedhez a készüléket!

3.  Ne tedd az öledbe a laptopod!

Ha terhes vagy, ha nem, ne tedd az öledbe, vagy a hasadra a laptopot! Az erős elektromágneses térerősség – ami főleg a régebbi, 2009 előtt gyártott laptopokra volt jellemző – nem tesz jót a szervezetednek.

4. Elektromos tűzhely: a fal felőli részhez tedd az ételt!

Az elektromos tűzhelyeket általában hölgyek használják, de férfiaknak sem tesz feltétlenül jót, ha az általában ágyékmagasságban lévő eszközökre a hozzánk közelebb lévő részére pakoljuk az edényt. Ha tehetjük a falhoz közelebbi részéhez tegyünk mindent.

5. Ne hordd zsebben, vagy a szívedhez közel a mobilt!

Jobb félni, mint megijedni. Ne tegyük ki a szervezetünket olyan hatásnak, aminek pontos részleteiről tudósok ezrei vitatkoznak a világban. Nem rémisztegésként, de 1997-ről 2000-re – három év alatt, amikor nagy mobilboom volt – a világban 10-szeresére emelkedett a prosztatadaganatok száma.

6. Ne költözz 400 kilovoltos távvezeték közelébe!

Eszedbe ne jusson olyan házba, vagy lakásba költözni, ami mellett nagyfeszültségű távvezeték megy. Ha például egy 400kV-os távvezeték néhány méteres közelébe mész egy hagyományos neoncsővel, annak a fénye magától felgyullad. El tudod képzelni mit művel az a szervezeteddel? Természetesen ez a kisebb és nagyobb feszültségű (120 – 750kV) is érvényes.

7. Ne költözz mobiltorony közelébe!

Lásd első pont.

8. Ne tedd az ágy mellé a wifi routert!

Ha nem muszáj, akkor az ágyunk közelébe – ahol jobb esetben életünk egynegyedét töltjük – ne rakjunk mindenféle kütyüket. Ahogyan a mobillal se alszunk, úgy próbáljunk meg a lehető leginkább kütyü-mentesíteni alvóhelyünket.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés