Connect with us

technokrata

„Segítsen, Obi-Wan Kenobi! Ön az egyetlen reményünk!”

Smart home

„Segítsen, Obi-Wan Kenobi! Ön az egyetlen reményünk!”

Ez a két mondat ugyan valószínűleg nem hangzik el a londoni reptéren, de a világ legikikőtői közül elsőként itt munkába állított emberalakú, mozgó és beszélő hologram nagyon hasonlít a Star Wars közismert jelenetében látottra.

London több reptere közül a lutoni lett azon szerencsés, mely a világon először holografikus tájékoztatót bocsáthatott utasai részére, a könnyebb tájékozódás végett. Ráadásul mindjárt kettőt: Holly és Graham női és férfi alakban igyekszik eligazítani a meglehetősen nagy forgalmú légikikötő utasait – valódi „élőerő” bevetése nélkül. A kezdeményezéstől azt várja a reptér üzemeltetője, hogy egyrészt érdekesebbé teszi az utazók számára a helyben eltöltött időt, másrészt leegyszerűsíti a biztonsági ellenőrzést. A hologram alakok jelenleg biztonsági előírásokkal kapcsolatos üzeneteket közölnek a bejelentkezést követően a váróba tartók számára.

A fejlesztés a sorkezeléssel és digitális tartalomszolgáltató rendszerekkel foglalkozó Tensator nevéhez kötődik. Elmondásuk szerint a hologramok még nem véglegesen kerültek a brit reptérre, jelenleg egy négy-nyolc héten keresztül tartó próbaüzem zajlik a központi biztonsági területen. Amennyiben ezt az akadályt sikerrel veszi a Tensator megoldása, akkor az üzemeltető az egész reptéren alkalmazni fogja őket ott, ahol annak szükségét érzi.

„Biztosak vagyunk két új kollégánk utasokat segítő képességében, abban, hogy a kulcsfontosságú biztonsági üzenetekkel való tájékoztatás egyszerre következetes és érdekfeszítő.” – nyilatkozta Glyn Jones, a lutoni reptér ügyvezető igazgatója – „Reményeink szerint a fejlesztés biztonságos és gyors átjutást tesz lehetővé utasaink számára.”Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin