Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic Viera – a tévéből lett táblagép

Smart home

Panasonic Viera – a tévéből lett táblagép

Teljes értékű tablet, vagy csak egy nagyra nőtt távirányító? A japánok szerint mindkettő!

Panasonic_Veira_tablet

Bemutatta legújabb fejlesztését a Panasonic a napokban, Los Angeles-ben zajló CES keretei között. Androidos táblagépe különböző méretekben jelenik majd meg, a legnagyobb az iPadnál megszokott 10 col lesz. És noha számos, közvetlenül elérhető, felhőalapú szolgáltatást kínál a leendő vásárlóknak – akik Japánban már mától meg is vehetik -, mégis, fejlesztője „táblagépszerű terminálnak” hívja.

Mit jelent ez? A Panasonic inkább televízióiról ismert, mintsem a mobil számítástechnikában elért sikereiről. Ezt a két területet akarja most kicsit közelebb hozni egymáshoz a japán óriás, azzal, hogy a 3D-s HDTV-i mellett piacra lép a Viera tablettel. Ez egyfajta erősen felturbózott távkapcsoló lesz, melyen azonban nem csak csatornákat lehet váltogatni és hangerőt szabályozni, hanem az internetre csatlakoztatott televíziók webes képességeit is ki lehet használni. Valljuk be, egy hagyományos távvezérlővel elég nehéz egy tévés alkalmazást kezelni – sokkal kényelmesebb egy érintőképernyős masinával elérni Facebook vagy Twitter accountunkat.

De nem csak a webes lehetőségek miatt veszik majd hasznát a készüléknek a leendő tulajdonosok. A Panasonic ígérete szerint egyes, a tévében látott jeleneteket más szemszögből is meg lehet majd tekinteni a nagyra nőtt távirányító révén, egyfajta kiterjesztett PIP üzemmódot feltételezve.

Pontos európai megjelenése és ára egyelőre nem ismert, azonban a Panasonic nem sok jóval kecsegteti az öreg kontinensen és Amerikában élőket. A japán vállalat képviselői ugyanis a bemutató kapcsán kijelentették, hogy ezen a két piacon az év végéig nem lehet számítani a Viera tablet megjelenésére.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés