Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarok a Holdon – néhány millió forinton múlik

Smart home

Magyarok a Holdon – néhány millió forinton múlik

Eljut-e a Puli Space Technologies a Holdra? Csak rajtunk múlik…

Szponzorokat keres a hazai űrtechnológiákat fejlesztő csapat, a Puli Space Technologies. 2010. december 31-én jár le a nevezési határidő a Google Lunar X Prize versenyre, amely célja, hogy elősegítse a következő Holdra szállást azáltal, hogy 30 millió dolláros keretéből megjutalmazza az első magáncégeket, amelyek sikeresen elérik a Hold felszínét robotjukkal. A Puli Space Technologies csapata egyedüli magyar nevezőként indulna a versenyen; távolabbi célként pedig olyan technológiák kifejlesztését tűzte ki, amelyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, ezáltal új dimenziókat nyitva meg a jövő befektetőinek.

A magyar szakemberekből álló Pulinak most minden segítségre szüksége van, a magyar startup és fejlesztői közösségekben keresik szponzoraikat, de várnak felajánlásokat a hazai vállalkozásoktól és magánszemélyektől egyaránt. Az 50 ezer dolláros nevezési díj fele már összegyűlt a Google Lunar X Prize versenyre, de további támogatókra most óriási szükség lenne, hiszen az év végi határidő nagyon közeledik. A szponzorokat a Puli Indítóállás oldalán is megjelenítik majd, amelyet kifejezetten a projekt rajongóinak informálására hoztak létre.

Utazzon a Pulival a Holdra!
A Puli már ősszel megkezdte a közösségi adakozásra való bátorítást „Kis Lépés Klub” címen, ahol magánemberek támogatását várják. Itt már 1 000 forinttal is segíthetik a felhasználók a Puli projekt működését. A közösségi támogatás ezen formáját már több százan választották, míg a céges felajánlások eddig a vártnál kevesebb eredményt hoztak. Ahhoz, hogy az első magyar űrhajós űrrepülése után 35 évvel, az első magyarok által fejlesztett robot eljuthasson a Holdra, a kezdeményezés magával viszi az adományozók nevét is. A Puli minden, a legkisebb támogatást nyújtó szponzorok nevét is megjeleníti a honlapján és azokat mikrochipen elviszi a Holdra.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés