Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony-tévé: egyet fizet kettőt kap

Smart home

Sony-tévé: egyet fizet kettőt kap

Hibrid internet-televízió tévével lép piacra a Sony-Google páros.

A Sony Corp., a világ harmadik legnagyobb lapostévé-gyártója számítógéppel kombinált tévécsaláddal készül piacra lépni – jelentette a Reuters. A belépő szintű, 60 centiméteres képátlójú készülék ára 600 dollár lesz az USA-ban, a majdnem kétszer ilyen nagy csúcsmodellért 1400 dollárt kell majd fizetni. A családhoz tartozik egy 400 dolláros settopbox, amellyel más képernyőket lehet felturbózni internet-tévé hibriddé, továbbá egy Blu-ray-lejátszó.

A pakkhoz tartozik egy többfunkciós távkapcsoló, egy egér és egy QWERTY billentyűzet. Mindezekkel a felhasználó váltogathatja, hogy tévét néz-e, vagy az interneten szörfözik, vagy a tévén kiválasztott csatorna műsorát kép a képben funkcióban a képernyő alján követi. Az internetezést a Google Android böngészője és WiFi vezeték nélküli hálózati kapcsolat könnyíti meg.

A Sony jelentős kockázatot vállal a hibrid technológia felkarolásával, ugyanis a korábbi tévé-internet berendezések nem nyerték el a vásárlók tetszését. Ezt a Sony és a Google márkanevek erős reklámértékével, továbbá masszív hirdetési kampánnyal igyekeznek ellensúlyozni.

Az újdonság mellett szól a Forrester Research informatikai piackutató cég prognózisa, amely szerint 2015-re 43 millió amerikai háztartásban lesz hibrid tévé-internet szemben a 2010-es kevesebb mint kétmillióval. A Forrester szerint a korábbi kísérletekben halovány ajánlattal álltak elő a cégek. Emellett jelenleg sok potenciális érdeklődőnek, aki egymástól függetlenül tévézik és internetezik, nem is jut eszébe, hogy a kettőt kombinálhatná.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés