Connect with us

technokrata

64 GB egy bélyegen

Smart home

64 GB egy bélyegen

Pehelysúlyú, bélyegnyi méretű SSD-ről számolt be a Sandisk.

Sandisk iSSD 64 GBIntegrált solid state drive-jával (ISSD) kategóriájában a leggyorsabbá vált, állítja a Sandisk. A 4 és 64 GB közötti kapacitást nyújtó meghajtók SATA buszt használnak, de méretüknél fogva nem külön beszerelhető egységként találkozhat velük a felhasználó, hanem közvetlenül alaplapra integrált változatban kerülnek majd forgalomba. Elsősorban táblagépekben és netbookokban teljesíthetnek szolgálatot, ami még könnyebbé és vékonyabbá teheti ezeket az eszközöket, állítja a gyártó.

A méreteihez képest akár óriásinak is mondható kapacitás nem jár nagy kompromisszumokkal (eltekintve az ártól, mely egyelőre ugyan nem ismert, de minden bizonnyal elég borsos lesz). Sebesség terén sincs szégyenkeznivalója az adattárolónak: a Sandisk közlése szerint soros olvasásnál 160 MB/s, soros írásnál pedig 100 MB/s maximum adatátviteli értékekre képes.

Habár nem említett még egyetlen OEM-et sem a vállalat, van ráció a hordozható számítógépek gyártóival való kapcsolat kialakításában. Napjaink táblagépeiben és laptopjaiban egyre többször találkozhatunk SSD-vel, a 2,5 colos méretű merevlemezek visszaszorulóban vannak. Egy bélyegnyi méretű memóriaalapú adattároló ráadásul nem csak fizikai paraméterek tekintetében van jó hatással, hanem a gördülékeny használatot illetően is jó szolgálatot tesz. A winchesterekhez képest drámaian alacsony hozzáférési idők és jelentősen nagyobb adatrögzítési és -olvasási sebességeknek köszönhetően az alkalmazások kvázi azonnal megnyílnak, az operációs rendszerek töredék idő alatt felállnak, és az összes, file-művelettel kapcsolatos feladat is jóval gyorsabbá válik.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin