Connect with us

technokrata

Vége az elem-behelyezési mizériának

Smart home

Vége az elem-behelyezési mizériának

Melyik is a pozitív és a negatív pólus? Gyakran nem egyértelmű, és törhetjük a fejünket, hogyan rakjuk bele az elemet az elektronikus eszközbe. Többé azonban nincs ilyen probléma – nem hinnénk, ki tett pontot az ügy végére…

Pár nappal ezelőtt jelentették be, hogy szabadalmi oltalmat kapott az a technika, ami szükségtelenné teszi, hogy az elemek pozitív és negatív pólusát figyelembe kelljen venni, amikor az egy készülékbe behelyezésre kerül. Az InstaLoad design tulajdonosa pedig nem más, mint a Microsoft. Steve Ballmer cége felkínálta a technikát külső gyártók számára – a Duracellt már sikerült is meggyőzniük. A nyuszis reklámjairól ismert vállalat természetesen jogdíjat fizet a szabadalom használatáért, azonban ennek mértékét egyik vállalat sem tette közzé.

Microsoft InstaLoad technologia.jpg

InstaLoad: az érintkező központi vezetéke pozitív, a két szélső negatív csatlakozású

„Az embereknek soha többé nem kell odafigyelniük arra, hogy hogyan kell behelyezni az elemeket. Az eszközök akkor is működnek, ha felül van a pozitív pólus, és akkor is, ha alul.” – nyilatkozták a redmondiak. A technológia egyébként napjaink legnépszerűbb elmeinek többségével együttműködik: a CR123, AA, AAA, C és D típusoknál egyaránt használható.

Korántsem ez az első hardveres fejlesztése a Microsoftnak. Konzolgépein kívül rengeteg szabadalommal rendelkezik például a számítógépes egerek, billentyűzetek és webkamerák területén is. Nem véletlen, hogy külön részleg foglalkozik a hardveres szellemi tulajdonjogok licencelésével a vállalatnál.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin