Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így néz ki az új 3DMark

Smart home

Így néz ki az új 3DMark

Bemutatóvideó a benchmark program DirectX 11-es képességeiről.

Márciusban már írtunk a Futuremark grafikus teljesítményt mérő alkalmazásának következő változatáról. A napokban kiderül, hogy a 3DMark megjelenésére nem is kell már sokat várni: a fejlesztő nemrég beszámolt arról, hogy a szoftver az idei év harmadik negyedében fog megjelenni. A várhatóan nyár végén debütáló alkalmazás ezzel életútja tizenegyedik évét kezdi meg.

Természetesen DirectX 11 teljesítményre van kihegyezve a benchmark program – a méréshez használt motor „házon belül” született, azaz a Futuremark saját fejlesztése, árulta el Jukka Mäkinen, a finn fejlesztőcsapat vezérigazgatója. Ezzel egyben meg is szakítanak egy régóta tartó hagyományt, hiszen az alkalmazás csak a legújabb generációs Microsoft API-t használja. A korábbi kiadások rendszerint több DirectX változatot is képesek voltak kezelni, például a 3DMark Vantage DX9 és DX10 módban egyaránt tudott futni.

Bemutatandó, milyen látvány várja majd a felhasználókat, a Futuremark egy tech demót is közzétett. A Deep Sea (Mélytenger) névre hallgató alkotás felvillantja, milyen új megjelenítési képességekkel rendelkezhetnek az új, DirectX 11-es játékok: térfogati megvilágítás (volumetric lighting), tesszaláció, mélységélesség (depth of field), hogy csak néhányat említsünk. További szócséplés helyett következzen a videó! (Érdemes 720p-s, teljesképernyos felbontásban nézni.)

Amint már említettük, a nyár végére várható a végleges változat megjelenése. Ekkor lesz elérhető az ingyenes verzió is, így olyan kiadást is kapunk, amelynek (otthoni körülmények között történő) használatáért nem kell fizetni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés