Connect with us

Hirdetés

technokrata

Környezetbarát billentyűzet, lebomló anyagokból

Smart home

Környezetbarát billentyűzet, lebomló anyagokból

A Fujitsu klaviatúrája megjelenésében, tapintásában és árában is a műanyag modelleket idézi.

A Fujitsu bemutatta első, újrahasznosítható anyagokból fröccsöntéssel készített billentyűzetét, amelynek gyártása a műanyag komponensek kiiktatásának köszönhetően kisebb széndioxid-kibocsátással jár. Az eszköznél a műanyag alkatrészek 45 százalékát váltották ki újrahasznosítható anyagokkal. A vállalat arra számít, hogy ezáltal egyedül a KBPC PX ECO billentyűzet esetében mintegy 60 ezer kilogramm műanyagot tud kiváltani évente.

A műanyag billentyűzetektől szinte megkülönböztethetetlen – és a folyadékkiömlésnek ugyanúgy ellenálló – Fujitsu KBPC PX ECO klaviatúra két eleme 100 százalékosan lebomló anyagból készült. A kéztámasz alapanyaga, az Arboform a papírgyártás melléktermékeként ismert lignin illetve bizonyos természetes rostok és adalékanyagok keveréke. A billentyűzet alsó része pedig teljes egészében cellulóz-acetát alapú Biograde-ből készült, és USB-kábele is PVC-mentes.

A billentyűzet környezetbarát jellege nem megy a kényelem vagy a funkcionalitás rovására. Az egység öt kiegészítő funkcióbillentyűje lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyetlen gombnyomással elérje kedvenc alkalmazásait. A kényelemről a hideg műanyagnál jóval kellemesebb tapintású, levehető kéztámasz és ergonomikus billentyű kialakítás gondoskodik.

A Fujitsu környezetbarát billentyűzete már jelenleg is rendelhető a közép-európai régióban. Bekerülési költsége nagyjából megegyezik a hasonló műanyag modellekével.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés