Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden korábbinál nagyobb OLED tévék

Smart home

Minden korábbinál nagyobb OLED tévék

Valamint: hálózatra csatlakozó Blu-ray lejátszók, szupervékony LED-es televíziók, vadonatúj mobiltelefonok. Nemsokára nyit a berlini IFA kiállítás.

A világ legnagyobb, szórakoztatóelektronikai show-jai között tartják számon a német fővárosban már 1926 óta (majdnem) minden évben megrendezésre kerülő kiállítást. A Las Vegas-i CES-szel vetekedő esemény méreteire jellemző, hogy tavaly 120 ezer négyzetméternyi kiállító-területen több mint 215 ezer látogató volt kíváncsi a több mint 1200 bemutató vállalat termékeire. Ezzel szemben az idei Consumer Electronic Show-t ugyan nagyobb területen tartották (160 ezer négyzetméter), és több mint kétszer annyi, 2700 kiállító várta a látogatókat; ám ez utóbbiakból „csak” 110 ezer tette tiszteletét az amerikai rendezvényen.

Az Internationale Funkausstellung szavak rövidítéséből származó IFA kiállításon valószínűleg a CES-en látott érdekességek zöme megjelenik, és az azóta eltelt idő alatt kiforrottabbá vált termékek végleges arculattal debütálhatnak. Emellett még olyan figyelemre méltó fejlesztések is bemutatkozhatnak, mint a hálózatra csatlakozó Blu-ray lejátszók, a szupervékony LED-es tévék, sőt, nem kizárt, hogy egy nagyobb OLED televízió is debütálni fog. Ez utóbbiról tudni érdemes, hogy a szerves diódákat alkalmazó megjelenítőeszköz gyártása néhány colos méret felett nagyon megdrágul, ezért – habár a technológia már évek óta ismert – nagyobb, 20 col feletti méretű televíziókat még senki sem készített.

OLED-ek a tavalyi IFA kiállításon

A fentiek mellett nem kizárt, hogy az IFA-ra időzíti a japán Toshiba is saját Blu-ray termékeinek debütálását, vagy legalábbis azok szélesebb körű bejelentését.

Nyilvánosan péntektől lehet megtekinteni a kínálatot, de az újságírói konferenciák már szerda estétől elkezdődnek. Minden nagy durranásról be fogunk számolni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés