Connect with us

technokrata

Film és játék egy lemezen

Smart home

Film és játék egy lemezen

Miután végignéztük a filmet, magunk is szereplővé válhatunk.

Nagy fába vágta a fejszéjét a Sony: egy nemrég adott interjújában John Koller, a Playstation marketingjéért felelős részlegének igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az óriásvállalat megkezdené a filmek és a számítógépes játékok összeházasítását. Vagyis olyan Blu-ray lemezeket látnának szívesen a piacon, amik egyben tartalmazzák a mozgóképes alkotást és egy (vélhetően az adott filmmel kapcsolatos) játékot is.

Mik az elképzelés buktatói? Nos, egyrészt a filmek és a hozzájuk kapcsolódó játékok szinte sosem egyszerre jelennek meg. Például a legújabb James Bond film, a Quantum csendje még tavaly decemberben megjelent játék formájában, de BD-n csak idén márciusban debütál majd. Emellett ellenérdekelt felek összehozására támaszkodna a házasság: a film- és a játékkiadók így két termékből egyet kapnának, ami nem jelentené ugyanazt a hasznot, mintha két külön lemezt adhatnának el. Ugyanakkor az, aki esetleg csak a filmet venné meg, a játékot nem, egy ilyen konstrukcióban nagyobb eséllyel vásárolhatja meg a konzolos élményt nyújtó szórakozást is.

James Bond akcióban – Egy lemezen kétszer is?

További problémát jelent, hogy a Sony már kezdetektől fogva úgy népszerűsítette a Blu-ray 50 GB-os kapacitását, mint szükséges tárterületet a megfelelő minőségű filmekhez. Az MPEG4 AVC tömörítésű mozgóképes alkotások gyakran szinte teljesen ki is használják a korong nyújtotta tárhelyet. Ez azt jelenti, hogy csak akkor férne egy adott film mellé még egy játék is, ha a film minőségében némi kompromisszumot kötnek. És habár hagyományos televízióknál nem látszana ez a minőségromlás, nagyfelbontású (full HD-s) tévéknél már igen.

Ha még hozzávesszük, hogy a film/játék BD-k nem lennének kompatibilisek az asztali Blu-ray lejátszókkal, csak a PS3-akkal, akkor tényleg belátható, hogy sok butatója van a projektnek. Ugyanakkor jól is kijöhet a kezdeményezésből a Sony: például felpöröghetnek a Playstation 3 eladások. Tudni kell, hogy a PS3 fogy a legkevésbé az újgenerációs konzolokból (Microsoft Xbox 360, Nintendo Wii), így ez a kis löket szinte biztosan jó hatással lenne a Sony játékgépére.

Habár egyelőre nincsen arról információ, hogy melyik filmstúdió érdeklődik a lehetőség iránt, a Sony Pictures Home Entertainment elismerte, hogy már folytat tárgyalásokat a filmes/játékos Blu-ray lemezek kapcsán.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin