Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabványosítják az IP-alapú videofelügyeleti technológiát

Smart home

Szabványosítják az IP-alapú videofelügyeleti technológiát

A biztonsági iparág első együttműködése a hálózati videotermékek globális nyitott szabványának létrehozására.

Az Axis Communications, a Bosch Security Systems és a Sony Corporation bejelentette, hogy együttműködik egy nyitott fórum létrehozásában a hálózati videotermékek kapcsolódási felületére vonatkozó szabvány kidolgozására. Jelenleg nincs olyan globálisan elfogadott szabvány, amely meghatározná, hogy a hálózati videotermékek, például kamerák, videokódolók és videokezelő rendszerek hogyan kommunikáljanak egymással. A várakozások szerint az új szabvány tartalmazza a kapcsolódási felületre vonatkozó előírásokat a videoközvetítésre, eszközfelismerésre, felderítési metaadatokra, stb. vonatkozóan. A hálózati videotermékek együttes működtethetőségének kulcsfontosságú elemeit tartalmazó szabvány szerkezetét 2008. októberében mutatják be a Biztonságtechnikai Kiállításon Németországban, Essenben.

Az új szabvány fő célja a különböző márkájú hálózati videoberendezések integrálásának megkönnyítése és a gyártók, szoftverfejlesztők és független szoftverértékesítők támogatása a termékek kompatibilitásának, együttes működtetésének garantálásában. Az egységes nyitott szabvány a végfelhasználóknak egyúttal nagyobb szabadságot ad, lehetővé teszi az igényeiknek tökéletesen megfelelő rendszer kialakításához különböző gyártóktól származó termékek kiválasztását. Ez a szabványosítási kezdeményezés jól demonstrálja az Axis-nak, a Bosch-nak és a Sony-nak a biztonságtechnikai piacon az analógból a digitális felügyeleti rendszerekre való áttérés támogatása iránti erős elkötelezettségét.

Az említett három vállalat által létrehozott fórum nyitott lesz minden olyan vállalat és érdekcsoport számára, amely részt akar venni a szabványosítási munkában. A fórum 2008. negyedik negyedévében jön létre, és a szabvány továbbfejlesztésén, valamint az új technológia bevezetésének módjára vonatkozó megállapodás létrehozásán munkálkodik.

„Nagy örömmel jelentjük be ezt a vállalataink között létrejött együttműködést” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications elnöke. „Egy nyitott szabvány még könnyebbé teszi a rendszerintegrációval foglalkozó szakemberek és a végfelhasználók számára az IP-alapú videofelügyeleti technológia által kínált számtalan lehetőség előnyeinek kihasználását.”

„Ez az együttműködés nagy előrelépést jelent egy a hálózati videofelügyeletre összpontosító nyitott nemzetközi fórum létrehozása felé” nyilatkozta Gert van Iperen, a Bosch ügyvezető alelnöke. „A hálózati videohardver és -szoftver gyártói számára a fórum és szabványai hatékony módszert jelentenek a termékek egymással való kompatibilitásának biztosításában.“

„Azzal a közös meggyőződéssel szálltunk be ebbe a tárgyalásba, hogy egy nyitott szabvány komoly előnyöket nyújt mindenkinek, aki a biztonságtechnikai iparágban érintett” – mondta Yoshinori Onoue, SVP, a Sony Corporation vállalati vezérigazgatója. „Az Axis, a Bosch és a Sony képviselői jelenleg intenzíven dolgoznak a szabvány szerkezetének kidolgozásán és a szabványosítási fórum irányelveinek létrehozásán.”


A fotón balról jobbra az alábbi személyek láthatók:

  • Matt Soga, a Sony B2B üzleti megoldások csoportja marketing divíziójának ügyvezetője
  • Gert van Iperen, a Bosch Security Systems alelnöke
  • Ray Mauritsson, az Axis Communications elnöke



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés