Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kalkulátorral mérhető a környezetre gyakorolt hatás

Smart home

Kalkulátorral mérhető a környezetre gyakorolt hatás

Az egyedülálló számítási kulcs megmondja, hogy mennyire „zöld” az iroda, ahol dolgozunk.

Napvilágot látott az iparág első olyan fenntarthatósági kalkulátora, amely képes azonosítani azokat a területeket, ahol a költségek mérséklése mellett a környezetre gyakorolt hatás is csökkenthető. Az új, szabadalmaztatott szoftver a cégek dokumentumkezelési technológiái által kifejtett környezeti hatás nagyságát méri; a Xerox Corporation fejlesztette – sajnos – csak ügyfelei számára.

A kalkulátor felméri és értékeli a nyomtatókból, másológépekből és multifunkciós berendezésekből álló irodai eszközpark működését, majd kiszámítja, hogy mekkora mértékben befolyásolhatók az energia- és papírfelhasználásból, szilárd hulladékok termeléséből és gázkibocsátásból származó környezeti ártalmak. Az eszköz lehetőséget ad a vállalatok számára, hogy számszerűsítsék ökológiai lábnyomukat.

A fenntarthatósági kalkulátor saját fejlesztésű algoritmusokat és dokumentumminősítési kutatásokat használ, hogy adatokkal tudjon szolgálni a vállalat összes irodai berendezéséről, a nyomtatóktól elkezdve a multifunkciós eszközökig és másológépekig tekintet nélkül arra, hogy azok melyik gyártótól származnak. A Xerox fejlesztése ezenkívül a kétoldalas nyomtatás, valamint a különböző típusú papírok használatának hatásairól is hasznos információkat ad. Az eszköz előzetes tesztelése azt bizonyítja, hogy használatával a cégek nemcsak környezetvédelmi előnyökre tesznek szert, hanem költségeiket is csökkentik.

A fenntarthatóságra vonatkozó részletes értékelés után a Xerox energiatakarékos irodai környezetet alakít ki az ügyfelei számára. A kalkulátor feltérképezi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével az ügyfelek racionalizálhatják a papírhasználatot és csökkenthetik a hulladék mennyiségét.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés