Connect with us

technokrata

Gyilkos valóság, vagy megdöbbentő játék?

Smart home

Gyilkos valóság, vagy megdöbbentő játék?

A távolba látás terén elért kutatási eredmények a gépi haderő jobb hatásfokú irányítását ígérik.

A Chatten Associates egyik, szakemberekből álló csapata végre áthidalta a távoli jármű és az azt kezelő személyzet közötti szakadékot, ezáltal a katona közelebb érezheti magát az éppen végzett harctevékenységhez. Az amerikai Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) egyik tanulmánya szerint ugyanis a távirányítás során a kezelő négyszer lassabban reagálja le az eseményeket ahhoz képest, mint amikor egy vezető valójában ott ül a járműben.

Mint ismeretes, a DARPA az Egyesült Államok védelmi minisztériumának ügynöksége, mely új technológiák kifejlesztéséért felelős a hadsereg számára. A DARPA (korábban ARPA) volt felelős a ma ismert Internet fejlesztésének támogatásáért, beleértve a Berkeley Unix és TCP/IP verzióját.

Az úgynevezett Head-Aimed Remote Viewer, azaz a HARV headset viselésével az operátor a felszerelt kamera szemével látja az eseményeket, amely ráadásul képes követni a fejének mozgását, egy virtuális sofőrülésbe helyezve a parancsvégrehajtót. Az előzetes tesztek alapján elmondható, hogy HARV rendszer körülbelül 300-400%-kal javítja a távirányítású műveletek összteljesítményét – természetesen olyan extrák segítségével, mint az éjjellátás, lézeres irányzék, optikai zoom. Mindezt pedig 40 ezer dollárért.

A videót látva rájövünk a Chatten Associates által kifejlesztett technológia valós okára – hogyan hozzuk létre a legnagyszerűbb játékot egy harci tankból.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin