Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piaci bevezetés előtt álló eszközök a CeBIT-en

Smart home

Piaci bevezetés előtt álló eszközök a CeBIT-en

Wireless N, Green Ethernet és Digitális Otthon újdonságok valamint kerekasztal beszélgetések.

A „Discover networks – talk chances” mottóval, standján számos újdonsággal szolgál a március 4-étől 9-éig Hannoverben megrendezésre kerülő CeBIT-en a hálózati- és kommunikációs eszköz gyártó D-Link; bemutatja legújabb kétsávos hozzáférési pontját, környezettudatos Green Ethernet termékeit, és vezeték nélküli switch megoldásait – az ezeket kiszolgáló Unified Access Point újdonságokkal együtt.

Folytatódnak az elmúlt években már nagy sikert aratott szakértői beszélgetések is, az idei slágertéma a hacker-szakértők kerekasztala a jelenlegi biztonsági szabványokról és a számítógépek hackelésének bonyolultabbá válásáról.

WLAN üzleti felhasználásra
A D-Link elsőként mutatja be a DAP-2553 cikkszámú Kétsávos hozzáférési pontot, mely egyidejűleg képes mind a 2.4, mind az 5GHz-es frekvencián működni. A hozzáférési pont mellett megtekinthető a még piaci bevezetés előtt álló, OLED kijelzős DIR-855 Kétsávos vezeték nélküli router is, melyről egyszerűen, közvetlenül leolvashatók a hálózati forgalom legfontosabb paraméterei.

A nagyobb, vagy éppen dinamikusan bővülő vállalatok számára kifejlesztett Unified Wireless megoldást két hozzáférési ponttal mutatja be a néhány szereplős piac legújabb belépője, a D-Link. Ezzel a megoldással egyetlen központi switchről immáron nemcsak a vezetékes hálózati forgalom, hanem a vezeték nélküli hozzáférési pontok is menedzselhetővé válnak, jelentősen növelve a hálózat, és ezzel a vállalat működésének rugalmasságát.

Újdonságok a nagyvállalati piacon – Green Ethernet és NAP támogatás
A D-Link 2007-ben kifejlesztett energia-hatékony Green Ethernet megoldása idén megjelenik a kisebb vállalatok igényeit kiszolgáló Smart web menedzselhető switcheknél is akár 48 portig.

A másik jelentős előrelépés a Microsofttal kötött stratégiai együttműködés eredménye, a DGS-3600 termékcsalád Microsoft NAP-technology (Network Access Protection) támogatása (D-Link NAP támogatásról bővebben). Az alkalmazott hálózat-hozzáférési mechanizmus magasabb szintű biztonságot fog jelenteni új kliensek hálózatba kapcsolása esetén.

Digitális otthon
A CeBIT 2008 D-Link Digitális Otthon koncepciójának fő technológiái a Wireless USB, a Powerline és a Médialejátszók. A kiállításon mutatja be a D-Link az első európai forgalmazásra kerülő UWB-technológiás (Ultra Wideband) eszközeit. A DUB-9240 kezdőcsomag például lehetővé teszi képek és filmek vezeték nélküli továbbítását egy digitális fényképezőgépről egy médialejátszóra, a TV készülékre vagy éppen egy nyomtatóra. A D-Link bemutatja Powerline termékcsaládjának legújabb, az otthoni hálózatbővítést szolgáló 85Mpbs sebességű tagjait, valamint az 1TB kapacitású Gigabites hálózati háttértárolót, a DNS-313-at.

D-Link Infotainment központ
A CeBIT teljes időtartama alatt szakértői beszélgetések helyszíne a D-Link „Infotainment area”. Gyártók, disztribútorok, piaci szakértők és szakírók egyeztetik álláspontjaikat moderált panelbeszélgetéseken. Munkanapokon üzleti, míg hétvégén fogyasztói témák kerülnek előtérbe.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés