Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kézzel kurblizható LED zseblámpa, és egyéb érdekességek

Smart home

Kézzel kurblizható LED zseblámpa, és egyéb érdekességek

Energiahatékony megoldások a klímaváltozás elleni harcban.

A világ villamos energia felhasználásának 19%-a a világításra fordítódik. Az energiahatékony megoldások szorgalmazása érdekében a Philips vezető szerepet tölt be a világítástechnikai iparág megváltoztatásában. A vállalat a világítástechnikai iparág, a kormányoktól független szervezetek és a kormányok közös összefogására szólít fel annak érdekében, hogy az otthonokban a hagyományos izzókat energiatakarékos alternatívák váltsák fel. Ezzel a váltással – ha csak Európában történne meg az elkövetkező 10 évben – a lakossági fogyasztás 80%-a takarítható meg.

Ebből a szempontból a Philips egyik forradalmi terméke az otthonokban használható energiatakarékos halogén izzó, amelynek neve Edore. Az Edore élesen tiszta fényt bocsát ki, míg energia felhasználási igénye 50%-kal kevesebb a háztartásokban használt hagyományos izzókénál. A 2007 második felében piacra kerülő Edore egy retrofit halogén izzó, tehát a hagyományos foglalatban is használható.

A Philips mérsékelt árú, jó minőségű, energiatakarékos fényforrásokkal állt elő a feltörekvő gazdaságok számára is. 2006-ban India négy államában egy kísérleti kereskedelmi program, a SMILE (Sustainable Model in Lighting Everywhere), indult útjára, melynek részeként egy újratölthető, hordozható lámpa és egy kézzel kurblizható LED zseblámpa került piacra. Az eddigi eredmények nagyon ígéretesek.

A másik terület, amelyre a Philips összpontosít, a televíziók készenléti állapotban felhasznált rejtett energiafelhasználás. A vállalat célja, hogy a készenléti állapotban lévő televíziókészülékek energia fogyasztását a 2008. évi modelleknél 0,2 watt alá szorítsa. A bekapcsolt állapotban lévő televíziók energia felhasználása szintén a vizsgálatok középpontjába került, főleg az LCD televíziók esetében, melyeket fényérzékelőkkel láttak el. Ezek a fényérzékelők automatikusan tompítják a hátsó megvilágítást esti televíziózás közben, ezzel is csökkentve az energia felhasználást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés