Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték az Al-Kaida laptop védelmét

Smart home

Feltörték az Al-Kaida laptop védelmét

Érdekes információk lapultak a terrorszervezet notebookján.

Nemrég elismerték a kenyai hatóságok, hogy birtokába jutottak egy olyan hordozható számítógépnek, mely korábban a nemzetközileg is ismert terrorszervezet egyik sejtjének tulajdonában volt. Habár a noteszgép merevlemezének tartalma titkosítással védett volt a kíváncsi tekintetek elől, a The Daily Nation nevű kenyai újság – névtelen rendőri forrásokra hivatkozó – jelentése szerint hétfőn sikerült hozzáférniük az információkhoz. Az adatok a szervezet terroristaképzéséről és kémkedési formáiról árulkodtak a hatóságoknak.

Természetesen részleteket nem közöltek a nyilvánossággal, de az újság tudni véli, hogy a laptop Fazul Abdullah Mohammed feleségének birtokában volt. A férfit azzal vádolják az USA szövetségi ügyészei, hogy komoly szerepet játszott az Al-Kaida két, amerikai nagykövetség ellen elkövetett bombatámadásában, melyekre 1998-ban került sor, Kelet-Afrikában. Fazul feleségét, Halima Badroudine Fazul Husszeint néhány hete tartóztatták le, amint három gyerekével éppen készült átlépni a kenyai-szomáliai határt. Elképzelések szerint ez utóbbi országban bujkálhatott férje egészen a decemberi sorsfordító eseményekig – az etióp katonaság ekkor nyújtott hathatós segítséget a szomáliai kormányt a hatalomból kiszorító iszlámista lázadók ellen.

Az újság közlése szerint a rendőrök úgy vélik, Fazul azért adta asszonyának a hordozható masinát, hogy rejtse el egy biztonságos helyen, de az sem kizárt, hogy a nőnek valaki máshoz kellett volna eljuttatnia a fontos információkat tartalmazó notebookot. A terrorizmussal vádolt férfi feleségét egyébként – kenyai muszlim csoportok tiltakozása ellenére – a viszonylag stabil politikai rendszerrel bíró ország vezetése a múlt hétvégén visszatoloncolta Szomáliába.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés