Connect with us
Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbbek a PC-k, bármennyire is meglepő!

Kütyük

Egyre népszerűbbek a PC-k, bármennyire is meglepő!

Egyre népszerűbbek a PC-k, bármennyire is meglepő!

Ki gondolná a laptopok, tabletek, konzolok és okostelefonok korában!?

Naponta már közel egymillió asztali és hordozható PC talál gazdára.

Újabb érdekes információkkal rukkolt elő az IDC piackutató vállalat, meglátása szerint az elsősorban a koronavírus-járvány által tavaly felpörgetett számítógéppiac idén 18,1 százalékkal bővülhet, összesen 357 millió asztali és hordozható PC kelhet el a 2021-es évben.

Az elemzők szerint a nagy növekedést elsősorban a fogyasztói piac új számítógépek iránti igénye hajthatja, az otthonról tanulás és a távmunka miatt továbbra is óriási az érdeklődés a modern és jól használható PC-k iránt. Emellett persze az üzleti ügyfelek és az oktatási intézmények is átlag feletti mennyiségű számítógéphez kívánnak hozzájutni.

Az IDC talán legérdekesebb meglátása, hogy a jelenleg tartó chiphiány elhozhatja az asztali PC-k reneszánszát. A fogyasztók java érthető okokból már nagyon régóta a laptopokat preferálja, azonban a félvezetőhiány okozta termelési nehézségek olyan termékhiányt és áremelkedést okozhatnak a piacon, amelyek láttán sokan hajlandóak lehetnek mégis inkább asztali gépet választani. Jelenleg nem a processzorhoz és társaihoz hasonló „komoly” komponensek hiánya okozza a gyártási limitációkat, hanem filléres apróságokból nincs elég, például a kijelzővezérlő áramkörök, a hangchipek, a szenzorok, a feszültségszabályzó modulok hátráltatják a gyártást.

Végül az IDC szerint a számítógépes játékokkal való szórakozás iránti megújult érdeklődés is sokat segíthet az asztali PC-k idei eladásain.

Forrás: ORIGO

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu