Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Samsung 980 NVMe SSD elérhető áron

980 nvme

Kütyük

A Samsung 980 NVMe SSD elérhető áron

A Samsung 980 NVMe SSD elérhető áron

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja első DRAM nélküli meghajtóját, a 980 NVME SSD-t.

A 980-as modell a DRAM nélküli SSD-k között kiemelkedő teljesítményre képes, a lenyűgöző NVMe sebességnek és elérhető árának köszönhetően pedig kiváló választás a felhasználók széles rétegének.

„A legújabb hardveres- és szoftverinnovációknak köszönhetően a 980 SSD az eddigieknél is jobb értéket kínál a felhasználóknak anélkül, hogy a magas szintű NVMe teljesítményben kompromisszumra lenne szükség – mondta el KyuYoung Lee, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A 980 egyszerre gyors, energiahatékony és megbízható, amely tulajdonságok a legtöbb PC felhasználónak, valamint a gamereknek és tartalomgyártóknak is szükségesek a mindennapokban.”

A DRAM nélküli megoldások korábban sebességbeli hátrányban voltak a rövid távú memória és az adatokhoz való gyors hozzáférés hiánya miatt. A Samsung 980-as modellje a Host Memory Buffer (HMB) technológiával a meghajtót közvetlenül a befogadó eszköz processzorának DRAM egységéhez kapcsolja, így a teljesítmény nem esik vissza. Ez a megoldás, valamint a vállalat legújabb, hatodik generációs V-NAND technológiája, az optimalizált kontroller és a firmware lehetővé teszik, hogy a 980 NVMe teljesítménye elérje akár a SATA SSD-k sebességének hatszorosát. A szekvenciális olvasási és írási sebesség elérheti akár a 3.500- illetve a 3.000 MB/s-ot, a véletlenszerű sebességek pedig akár az 500K és a 480K IOPS-t is.

Az továbbfejlesztett Intelligens TurboWrite 2.0 a meghajtón belül jelentősen megnövelt buffer tárolóegységnek köszönhetően az előző változathoz képest tartósan magasabb teljesítményt nyújt.

A kimagaslóan nagy méretű fájlokkal dolgozó vagy a részletes grafikájú játékokat futtató felhasználók számára a Samsung Magician 6.3 szoftverhez hozzáadott új Teljesítmény mód lehetővé teszi, hogy a meghajtó folyamatosan csúcsteljesítményen működjön, így biztosítva a zavartalan munkát és a játékélményt.

A fejlett hőkezelési megoldásoknak és az egyedi kialakításnak köszönhetően a meghajtó túlmelegedése nem jelenthet problémát. A Samsung csúcskategóriás 980-as sorozata, a Dinamikus Hőpajzs technológiával, a nikkelborítású kontrollerrel és a hőelvezető fóliával hosszú távon biztosít stabil és megbízható teljesítményt a felhasználóknak.

Az SSD a korábbi 970 EVO-hoz képest akár 56 százalékkal kedvezőbb energiahatékonysággal képes működni, így a laptopfelhasználók is könnyebben kezelhetik az energiafogyasztásukat.

A Samsung 980 SSD 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os kapacitással érhető el Magyarországon március 9-től, 19.490 forintos ajánlott fogyasztói ártól. További információ a samsung.com/SSD és a samsungssd.com weboldalakon érhető el.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu