Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung bemutatta legújabb kütyüit a CES 2021-en

samsung

Kütyük

A Samsung bemutatta legújabb kütyüit a CES 2021-en

A Samsung bemutatta legújabb kütyüit a CES 2021-en

A Samsung a CES 2021 kiállításon ismertette a jövőbe mutató fejlesztéseit, amelyekkel szintet lép a mindennapokban.

A vállalat virtuális sajtótájékoztatón bemutatott termékei sokoldalú, intelligens megoldásokkal és a mesterséges intelligencia használatával teszik kényelmesebbé a hétköznapi életet.     

„A világunk teljesen megváltozott és a mindennapjainkkal együtt az értékrendünk is átalakult, sokkal fontosabb szerep jut például az otthonunknak – mondta el Sebastian Seung, a Samsung Research, a vállalat jövőbeli technológiákkal foglalkozó K+F központjának vezetője az otthoni megoldások fejlesztéséről. – Innovációink célja, hogy személyesebb élményeket tegyenek lehetővé, amelyeken keresztül a felhasználók kifejezhetik a személyiségüket. Folyamatosan fejlesztjük újgenerációs, mesterséges intelligenciára épülő megoldásainkat, amelyekkel szintet léphetünk a mindennapokban.”

Személyes és egyedi felhasználó élmény

A felhasználók az elmúlt évben több időt töltöttek az otthonaikban, és olyan technológiákat kezdtek használni, amelyekre valóban szükségük volt. Ez alatt az idő alatt sokan felismerték, hogyan tehetik a csatlakoztatott megoldások könnyebbé az életüket. A televíziók például a szórakozás, és néhány esetben az edzések első számú központjai lettek. Az okostelefonok elengedhetetlen eszközökké váltak.

A Samsung folyamatos fejlesztéseivel olyan megoldásokat hoz létre, amelyek könnyedén igazodnak a felhasználók átalakuló életviteléhez. A most bemutatott fejlesztések között megtalálhatók:

  • 110 colos MICRO LED: Az új kijelző szervetlen LED-ekből készül, keskeny és közel kávamentes Infinity Screen képernyő kialakítással, amely szinte tökéletesen belesimul a környezetébe. A lenyűgöző képminőségnek köszönhetően a felhasználók szinte belemerülhetnek a lenyűgöző tartalmakba A 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhető akár négy tartalomforrás is egyidejűleg, így akár egyszerre nyomon követhető több rájátszás meccs eredménye, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók. Az Egyesült Államokban a Samsung TV Plus szolgáltatással több mint 160 ingyenes csatorna érhető el. Az új Micro LED modell tavasztól válik elérhetővé világszerte.
  • Lifestyle TV kínálat: A Samsung újgenerációs Lifestyle TV sorozatában megtalálhatók a The Serif és a The Frame modellek legújabb változatai.
  • Samsung Health Smart Trainer a vállalat 2021-es tévéin: A Samsung Health könnyedén alakítja át az otthoni teret személyes edzőteremmé, az új Smart Trainer funkció pedig valós időben követi és elemzi a testtartást, akárcsak egy valódi személyi edző. Az edzés alatt és után az intelligens edző visszajelzést ad, segít számolni az ismétléseket és megbecsülni az elégetett kalóriákat. A Bixby-kompatibilis hangvezérlésen keresztül elérhető videó- és interaktív edzésekkel a Samsung Health Smart Trainer könnyedén személyre szabja az otthoni testmozgást.

Mesterséges intelligencia és robotok a háztartásban

A Samsung régóta vállal kiemelt szerepet az MI és a robotika kutatásában, világszerte hét MI kutatóközpontjában foglalkozik a technológia fejlesztésével. A mesterséges intelligencia integrációjával a Samsung új élményeket alkot, legyen szó a mosógépek víz- és mosószerhasználatának optimalizálásáról, vagy a HD tartalmakat 8K felbontásra felskálázó tévékről.

A Samsung legfontosabb fejlesztései a robotika területén:

  • Samsung BotCare: A Samsung legújabb robotikai fejlesztése, a Samsung BotCare mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a felhasználók viselkedését és reagál arra. A robot képes lehet arra, hogy asszisztensként működjön, segítsen hétköznapi feladatok elvégzésében és akár társaságot is biztosítson a felhasználók számára. A Bot™ Care megtanulja a napirendet és a szokásokat, majd ezek alapján emlékeztetőket küld, hogy a felhasználók naprakészek maradhassanak.
  • Samsung Bot™ Handy: A fejlesztés alatt álló Samsung Bot™ Handy a fejlett mesterséges intelligencia alkalmazásának köszönhetően képes felismerni és felvenni a különböző méretű, formájú és súlyú tárgyakat, és segíteni a ház körüli munkában. A Samsung Bot™ Handy képes lesz megkülönböztetni a különféle tárgyak anyagösszetételét, így megfelelő erőkifejtést alkalmaz az egyes háztartási cikkek és tárgyak megfogásához és mozgatásához. Mint egy megbízható partner, segít az olyan házimunkákban, mint a rendetlen helyiségek takarítása, vagy étkezés után a tányérok szétválogatása.

A Samsung a jövő vállalataként előkészít további a MI technológián alapuló megoldásokat, amelyek segítik a mindennapi életet. A vállalat továbbfejleszti a Samsung Bot™ Retail robotot, amely kiskereskedelmi környezetben segíti a vásárlók eligazodását, valamint a GEMS-et, amely a Samsung egészségközpontú exoskeletonja, mobilitási segédeszköze. Ezek az újítások lehetővé teszik a robotok és a roboteszközök együttélését az emberekkel, alkalmazkodva a különféle életstílusokhoz és környezeti sajátosságokhoz.

Technológia a minőségi jövőért

A Samsung a CES 2021 kiállításon bemutatta a márka vízióját arról, hogyan járulhat hozzá a technológia a fejlődéshez és segítheti egy pozitív jövőkép kialakítását. A Samsung nem egyetlen, mindent átfogó megoldásra épít, hiszen a fenntartható jövő széleskörű beruházásokkal és cselekvéssel érhető el. A vállalat három kulcsfontosságú területre összpontosít, amelyeknek a legnagyobb előnye származhat a technológiai innovációból, ezek a fenntarthatóság, az oktatás és a hozzáférhetőség.

„A Samsungnál folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel egy jobb, fenntarthatóbb jövőt építhetünk – mondta Sandeep Rana, a Samsung Környezeti fenntarthatósági menedzsere, aki a sajtótájékoztatón ismertette a Samsung fenntarthatósági vállalását. – A környezetet, az embereket és a társadalmat helyezzük a középpontba. Továbbra is felelősségteljes eszközöket és technológiákat biztosítunk a felhasználóknak, amelyek megoldást kínálnak napjaink kihívásaira és hozzájárulhatnak a minőségibb jövő kialakításához.”

A Samsung elkötelezett a körforgásos gazdaság megteremtése mellett, ezért olyan programokat és csomagolási megoldásokat fejleszt, amelyek hozzájárulnak a fenntartható termékéletciklus kialakításához.

  • TV Öko-Csomagolás: A Samsung kiterjeszti díjnyertes Ökocsomagolás programját a 2021-es QLED, UHD TV, monitor és audio termékekre. A környezettudatosság iránti elköteleződés eredményeként a vállalat olyan termékeket és megoldásokat hoz létre, amelyek alapjaikban fenntarthatóak. Ilyen például a Samsung új Napelemes távirányítója, amely részben újrahasznosított műanyagból készül, bel- és kültéri fénnyel tölthető, ezzel csökkenti az elempazarlást.

A vállalat hisz abban, hogy a jövő nemzedéke kritikus szerepet játszik a fenntartható jövő felépítésében, éppen ezért a Samsung Solve for Tomorrow program segítségével támogatja a technológiai képzést, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy kreatívan használják a technológiát a közösségeiket érintő kihívások megoldásában.

Az eseményen elhangzott, hogy a vállalat miként teszi termékeit még befogadóbbá és mindenki számára elérhetővé. A magyar ötlet alapján kifejlesztett SeeColors alkalmazást arra tervezték, hogy a színlátási zavarokkal szenvedőknek segítsen beállítani a 2021-es QLED TV-ket a teljesebb élmény érdekében.

A digitális és analóg élet közötti egyensúly fenntartásából fakadó kihívás kezelésére a Samsung bemutatta a Digitális Jólét funkciót, amelynek célja, hogy segítse a felhasználókat a digitális életük irányításában és az idejük hatékonyabb kezelésében, hogy a technológiát az életminőségük javítására használhassák.

A Samsung CES 2021-en bemutatott termékeivel kapcsolatos további információk, képek és videók a http://news.samsung.com weboldalon érhetők el.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés