Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy új gomb kerül a számítógépes billentyűzetekre

microsoft billentyűzet új gomb

Kütyük

Egy új gomb kerül a számítógépes billentyűzetekre

Egy új gomb kerül a számítógépes billentyűzetekre

Gyorsan valósággá vált a júniusban még csak terv szintjén felröppent pletyka: a Microsoft a közismert Windows-billentyű bevezetése után 25 évvel most egy újabb “saját márkás” gombbal erősíti jelenlétét a klaviatúrákon.

Elsőként a saját maga által gyártott billentyűzeteken vezette be a Microsoft a dedikált Windows-billentyűt, melynek megnyomása után alapértelmezetten a Start menü ugrik elő. A redmondi mérnökök az 1994-es újítás után 25 évvel most egy másik gombbal támadnak, amely az Office-t népszerűsíti és teszi kényelmesebben elérhetővé.

Ahogy azt az újítás nyári megszellőztetésekor írtuk, a Microsoft azt szeretné elérni, hogy a windowsos gépek felhasználói még jobban kötődjenek az Office-csomag programjaihoz, és eszükbe sem jutna ingyenes alternatívákat keresni. Az új, a jobb oldali Alt billentyű mellett elhelyezett gombra az Office irodai programcsomag jól ismert logója került.

Microsoft billentyűzet az új Office gombbal

microsoft billentyűzet új gomb

Microsoft Bluetooth Keyboard

A Microsoft tervei szerint az Office-gomb nem csupán a szoftvercsomag indítására lenne alkalmas, hanem sor kombinációra is: a különféle feladatok gyors eléréséhez, elvégzéséhez az Office-billentyű mellé kellene lenyomni egy másik gombot. Például az Office és az S billentyű együttes leütése a dokumentumok gyors megosztását (share) tenné lehetővé. (Technológiatörténeti érdekesség, hogy nem is olyan régen az S betű egyértelműen a save-re, azaz mentésre utalt, de mára – az automatikus mentéssel – már kikopott ennek jelentősége.)

microsoft billentyűzet új gomb

Microsoft Ergonomic Keyboard

Aki ma windowsos számítógépet használ, elég ha csak ránéz a billentyűzetre: az 1994-ben bevezetett Windows-gombot minden pc- és kiegészítőgyártó átvette. Nem lenne meglepő, ha az Office gomb elhelyezéséből iparági sztenderd válna – már csak azért sem, mert a gépekhez Windowst licencelő Microsoft erre finomabb és határozottabb módszerekkel is motiválhatja a pc-gyártó vállalatokat. Az mindenesetre már biztos, hogy az Office-gombbal szerelt billentyűzetek már elkészültek, a Microsoft Ergonomic Keyboard és a Microsoft Bluetooth Keyboard kedden kerül a boltokba.

forrás: HVG

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés