Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan itt az éves CES, ahol az LG bemutatja a hangprojektorok csúcsmodelljét

Kütyük

Hamarosan itt az éves CES, ahol az LG bemutatja a hangprojektorok csúcsmodelljét

Hamarosan itt az éves CES, ahol az LG bemutatja a hangprojektorok csúcsmodelljét

Az LG legújabb hangprojketorai mesterséges intelligenciával ötvözik a prémium teljesítményt

A házimozi-rajongók legnagyobb örömére az LG Electronics (LG) a CES 2019 kiállításon bemutatja legújabb hangprojektor-termékcsaládját.

A Meridian Audióval – a nagyfelbontású hangzás (High-Resolution Audio) úttörőjével – való együttműködésnek köszönhetően az új hangprojektorok kiemelkedő hangminőséget kínálnak, az LG-től megszokott okos funkciókkal és elegáns, modern dizájnnal. Az LG 2019-es portfóliója erős, a szoba minden szegletét megtöltő, többdimenziós hangzás mellett a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) kényelmét is kínálja. A termékcsalád két tagja (SL9YG és SL10YG) is kiérdemelte a CES legjobb innovációinak járó elismerést, sőt, az LG prémium SL9 hangprojektora olyannyira kiemelkedett a mezőnyből, hogy a rangos Best of Innovation címet is elnyerte.

Az LG a Meridiannel szoros együttműködésben folyamatosan fejleszti termékkínálata hangminőségét, és idén három hangprojektorra (SL10YG, SL9YG és SL8YG) terjeszti ki a prémium audiotechnológiát. A közös munka jóval többet jelent a hangzás egyszerű finomhangolásánál vagy az alapvető funkciók beépítésénél: a két vállalat szorosan együtt dolgozik a hangprojektorok műszaki megoldásain, hogy egyedülálló hangzásélményt nyújtsanak. A Meridian 25 év tapasztalattal rendelkezik a digitális jelfeldolgozás terén, Bass & Space technológiája az egész akusztikai hangteret egységes hangzással és erős basszussal tölti meg. A vállalat úgynevezett Image Elevation technológiája a hangprojektor fölé, a képernyő magasságába emeli a hang sugárzását, ezáltal a hallgatók még jobban beleélhetik magukat a hangzásélménybe. A két megoldással a Meridian valódi házimozi-hangzást teremt, egyedülálló térhatással.

A Meridian Upmix technológiája torzítás nélkül, a hangzásegyensúlyt megőrizve képes kétcsatornás hangból több, jól elkülöníthető csatornát létrehozni, így növeli az elmélyülés érzését, javítja a hangteret, és még tisztábban szólaltatja meg az énekhangokat és szólóhangszereket. Az LG 2019-es hangprojektorcsaládja a fenti exkluzív technológiák révén prémium felhasználói élményt kínál.

Az LG felsőkategóriás hangprojektorai (SL10, SL9 és SL8 modellek) Dolby Atmos és DTS:X támogatást kaptak. E két elismert technológiával a felhasználók lélegzetelállítóan valósághű térhatású hangzást élvezhetnek, amely mintha több irányból és magaságból szólna. Az új hangprojektorok a nagyfelbontású hangzást is támogatják, és olyan fejlett feldolgozó algoritmusokat használnak, amelyekkel a hagyományos fájlformátumok is felkonvertálhatók, így az élmény még közelebb kerülhet a stúdióhangzáshoz. Az LG legújabb hangprojektorainak hangzása és a hangtér kidolgozottsága tovább javítható a vezeték nélküli hangszórókészlet (Wireless Rear Speaker Kit*) megvásárlásával.

A kiváló, erős, mégis tiszta és kifinomult hangzás mellett az LG új hangprojektorai AI-funkciókat és beszédfelismerést is kínálnak a beépített Google Asszisztenssel. A felhasználók egyszerű hangparancsokkal irányíthatják a készülékeket, például információt kérhetnek a lejátszott zenével kapcsolatban, vagy változtathatnak a hangerőn. A hangprojektorok a Google hangalapú asszisztensét támogató eszközökkel könnyen összekapcsolhatók, így az otthonunkban lévő okoskészülékeket is irányíthatjuk hangutasításokkal.

Az LG 2019-es hangprojektorainak elegáns, visszafogott dizájnja remekül illik a vállalat OLED tévékészülékei alá. A csupán 57 mm mély LG SL9 hangprojektort akár a falra is rögzíthetjük, így nem csak helytakarékos megoldás, de igazán kifinomult, letisztult látványt nyújt. A beépített giroszkóp érzékeli, hogy az eszköz a falra szerelve vagy sík felületre állítva helyezkedik-e el, és az optimális hallgatói élmény érdekében ennek megfelelően módosítja a hangsugárzás irányát. Az LG SL9 hangprojektora egyedülálló formájával elnyerte a 2019-es CES Innovation Awards Best of Innovation elismerését.

Az LG 2019-es hangprojektorainak fantasztikus teljesítményét a Meridian Audióval közösen alkottuk meg, a termékek ráadásul a kiváló hangzás mellett a mesterséges intelligencia nyújtotta kényelemről is gondoskodnak. Legújabb hangprojektoraink kiváló hangzása és sokoldalúsága új szintre emeli az otthoni szórakoztatást, amely képes lesz kielégíteni a magas szintű kényelmet és elegáns, modern megjelenést kínáló prémium hangprojektorok iránti egyre növekvő keresletet.” 

mondta Kim Dae-chul, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának audio- és videotermékekért felelős vezetője.

A 2019-es CES szakkiállítás ideje alatt az LG standjának (Las Vegas Convention Center, Central Hall #11100) látogatói személyesen is kipróbálhatják a díjnyertes LG hangprojektorokat.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés