Connect with us

technokrata

Már-már pofátlanul széles monitorokkal robbantja be az új évet az LG

Kütyük

Már-már pofátlanul széles monitorokkal robbantja be az új évet az LG

Már-már pofátlanul széles monitorokkal robbantja be az új évet az LG

Az új 49 hüvelykes UltraWide monitor hatékonyabb munkavégzést, a szupergyors UltraGear pedig kiemelkedő játékélményt kínál

Az LG Electronics (LG) a CES-en mutatja be az Ultra monitorcsalád legújabb tagjait, köztük a kiemelkedően hatékony munkavégzést támogató UltraWide, valamint a játékélményt új szintre emelő UltraGear készülékeket.

lg-ultrawide_lifestyle_2

A legalább 21:9-es képarányú készülékeket magában foglaló UltraWide termékkategória vezető innovátorának számító LG a 49 hüvelykes 49WL95 modellt a képernyő előtti munkavégzés maximális hatékonysága érdekében alkotta meg, míg az UltraGear 38GL950G a nagyszerű képminőséget és a hihetetlenül gyors képfrissítést ötvözi, hogy a játékosok számára valóban magával ragadó élményt nyújtson.

Az új LG UltraWide monitor

Az LG legújabb UltraWide monitorának széles, 32:9 képarányú ívelt kijelzője kivételes képminőséget nyújt. A 49WL95 mozikat idéző mérete révén kiváló megoldást jelent azok számára, akik eddig több képernyőn dolgoztak egyszerre. A 49 hüvelykes képátló és kiváló képarány révén az LG UltraWide egyszerre több feladathoz is használható. A két, egymás mellé helyezett, egyenként 27 hüvelykes átlójú QHD képernyő felbontásának megfelelő 5120×1440 pixel, valamint a 108 pixel/hüvelyk (PPI) képpontsűrűség optimális képminőséget biztosít ahhoz, hogy a dokumentumok könnyebben olvashatók, a videók és a képfájlok pedig könnyebben szerkeszthetők legyenek.

Az LG új UltraWide monitora valódi hatékonyságnövelő segítséget jelent, de különösen hasznos lehet a pénzügyi, informatikai, a mérnöki vagy építészeti tervező munka területén, ahol a kijelző pontossága és minősége elsődleges szempontot jelent. Az LG fejlett IPS technológiájának felhasználásával a legújabb UltraWide monitor lenyűgözően pontos színvisszaadásra képes, amely az sRGB színtér 99 százalékát lefedi. A HDR10 formátum támogatásának köszönhetően pedig a készülék HDR játékokat és videókat is képes kezelni.

A hatalmas képernyő lehető legjobb kihasználásához az LG UltraWide monitor egy Picture-by-Picture (PBP) üzemmódot kínál, amivel több forrásból származó tartalmakat tekinthetünk meg egymás mellett, illetve egyszerre számos alkalmazást is kezelhetünk a képernyőn. A Dual Controller szoftver révén több eszközhöz csatlakozhatunk, melyeket egyetlen egérrel és billentyűzettel irányíthatunk zökkenőmentesen a Picture-by-Picture módnak köszönhetően. Az USB Type-C portokon keresztül a felhasználók egy időben továbbíthatnak adatokat és tölthetnek eszközöket – akár laptopokat is. A monitor gyönyörűen ívelt kijelzője fokozza a nézőt körülölelő élményt filmek és hasonló tartalmak megtekintésekor, miközben a tiszta, minimalista dizájn és a vékony fém talpazat elegáns megjelenést kölcsönöz az eszköznek.

lg-ultrawide_lifestyle_1

LG UltraGear Gaming monitor

A CES-en bemutatkozik az LG játékosoknak szánt új, Nano IPS UltraGear monitora is, mely az NVIDIA G-SYNC technológia támogatásával és 144Hz-es képfrissítési sebességgel biztosítja a gyors, folyamatos és szakadásmentes játékélményt. Az élethű képeket és az ámulatba ejtő színeket megjelenítő, 3840 x 1600-as felbontású monitor képes a DCI-P3 színtér 98 százalékának megjelenítésére. Az UltraGear monitor 21:9 képaránya, ívelt képernyője és a gyakorlatilag káva nélküli kialakítás mellett a készülék hátuljára szerelt világítás is magával ragadó élményt nyújt: a felhasználók a játék hangulatát tükröző hatféle színt állíthatnak be, ráadásul ez háttérfény a szemfáradtság megelőzését is segíti.

Az LG folyamatosan vezeti be a piacra az eltérő fogyasztói szegmensek igényeire szabott funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkező legkorszerűbb monitorait. Egyre több vásárló tekint az LG-re, mint a monitorpiac leginnovatívabb szereplőjére, ami annak köszönhető, hogy széles választékban kínálunk olyan készülékeket, amelyek elsőrendű hatékonyságot, képminőséget és lenyűgöző játékélményt kínálnak.” 

– mondta Jang Ik-hwan, az LG szórakoztató elektronikai üzletága alá tartozó IT-részleg vezetője.

A 2019-es CES látogatói január 8. és 11. között a Las Vegas Convention Center #11100-es standján tekinthetik meg az LG legújabb monitorait.

lg-ultrawide_3

Termékspecifikációk:

  49WL95C                                                                                                                                                      

38GL950G

Képarány  49” 32:9 Curved UltraWide  

38“ 21:9 Curved UltraWide

Felbontás Dual QHD (5120×1440 pixel)  

WQHD+ (3840×1600 pixel)

Fényerő 350 nit  

450 nit

Színtartomány sRGB 99 %  

DCI-P3 98 %

Csatlakozók 1 USB-C, 2 HDMI, 1 DP, 4 USB 3.0 csatlakozó 1 HDMI, 1 DP, 3 USB 3.0 csatlakozó
Töltés 85 Watt (USB-C porton keresztül)  

Jellemzők PBP (maximum 3), Háttérvilágítás, Színkalibráció, Dual Controller szoftver,

OnScreen Control

144Hz, NVIDIA G-SYNC,

Háttérvilágítás, DAS mód,

Black Stabilizer, Célkereszt,

Játékosbarát grafikus felhasználói felület

Hang 10W x 2Ch (gazdag basszus hangzással)  

N/A (fejhallgató kimenet)

Talpazat Döntés (-5~15º)

Magasság (110mm)

Fordulás (-5~15º)

 

Döntés (-5~15°)

Magasság (110 mm)

Egyéb Feljavított színek

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu