Connect with us

technokrata

Itt egy zsebben elférő mini kütyü, ami azonnal nyomtatja a képeidet

Kütyük

Itt egy zsebben elférő mini kütyü, ami azonnal nyomtatja a képeidet

Itt egy zsebben elférő mini kütyü, ami azonnal nyomtatja a képeidet

Ráadásul tintapatron sem kell hozzá!

Mi is lehetne manapság a digitális világban menőbb, mint visszahozni a régi analóg dolgokat megújult formában. Természetesen a vintage retro imádat korában egy zsebben elférő mini nyomtatónál nincs vagányabb dolog jelenleg.

bf93799b-0613-4c2c-943f-46bcf4038226

Emlékszünk még a Polaroid gépekre, amelyek a fénykép elkészítése után egyből nyomtatták a képet? Persze, hogy emlékszünk, hiszen vagy éltünk akkor, mostanában újra láthattuk az előbb említett retro őrület miatt. Egy baj van a Polaroiddal, hogy ha elszúrtuk a képet, az csak a nyomtatás után derül ki, teljességgel lehetetlen korrigálni. Erre baromi jó megoldás ez a kis mini nyomtató, hiszen a már kieditált és szét filterezett képünket tudjuk ráküldeni az okostelefonunkról, így a hibafaktor és fölösleges nyomtatás egyelő a nullával.

A HP Sprocket 11.6×7.5×2.3 cm-es dimenziókkal rendelkezik, ami körülbelül egy kisebb méretű külső akkumulátornak felel meg. – írja a HVG

Nincs benne tintapatron???

Nincs. De akkor hogyan és mivel nyomtat? A Zink azaz Zero Ink technológia a kulcs az ügyben, hiszen nem a nyomtató adja ki magából a vegyi anyagokat, hanem a speciális fotópapírnak olyan a felülete, amin a kristályok hő hatására elszíneződnek, így a gépezetnek annyi a dolga, hogy irányítottan adja le a megfelelő mértékű hőt a megfelelő helyre (képpontonként).

Magában az eszközben 10 darab ilyen kis papírt tudunk tárolni, ha épp nyomtatni támad kedvünk, viszont számolnunk kell a melegedéssel, a működés technikai megoldása miatt. Egy akksi feltöltéssel körülbelül 30 képet tudunk elkészíteni, utána viszont töltenünk kell a kis gépezetet, ami 1-2 órát igénybe is vehet.

6243765552_img_1661

Ismeri az okostelefont?

Naná, hogy ismeri, hiszen most született! NFC-vel, illetve Bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonunkkal, ahol egy jó kis képszerkesztővel mindent babrálhatunk rajta, mielőtt kinyomtatjuk. Teljesen egyértelmű a felület, ha szoktunk Instagramot vagy valami képszerkesztőt használni a telefonunkon.

Mennyire kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni és ezért mit várhatunk?

Senki ne gondolja, hogy 4K-ban fogja kinyomtatni a zsebünkből az Instáról letöltött képünket, mindösszesen 314×400 dpi-t tud, illetve a részletgazdagság és a színek is vetnek fel kérdéseket, de ha belegondolunk milyen volt a Polaroid anno és azóta úgy filterezzük a képünket, hogy legalább olyan silány legyen, akkor igazából semmi probléma sincs vele.

A kütyü maga 40.000 Ft-ba kerül, ami igazából teljesen reális és elérhető árkategória. Nem is ebben van a hatalmas kaszálás, hanem a különleges fotópapírban, amiből 20 db 3500 HUF, az 50-es csomag pedig 8500 HUF, ami képenként majdnem 200 FT-ot jelent. (Ennél sokkal nagyobb és szebb képeket hívathatunk elő kb 30 FT/db-ért)

Összességében remek ötlet, hiánypótló, kicsi és okos. Ez kell ma az embereknek, ők pedig jókor meg is csinálták.

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin