Connect with us

technokrata

A Samsung új, kontrollerrel ellátott Gear VR-ral bővíti a VR-ökoszisztémát

Kütyük

A Samsung új, kontrollerrel ellátott Gear VR-ral bővíti a VR-ökoszisztémát

A Samsung új, kontrollerrel ellátott Gear VR-ral bővíti a VR-ökoszisztémát

Már nem csak ijesztő kisfilmeket nézhetünk, irányíthatjuk is azt!

A Samsung bemutatta legújabb, kontrollerrel ellátott Gear VR szemüvegét. Az Oculus alapú készülék tovább bővíti a VR-ökoszisztémát és még élvezhetőbbé teszi a virtuális valóság élményt. A kontroller – optimális kialakítása miatt – egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható, ami kényelmes hosszú távú használatot tesz lehetővé.

 

Az optimális játékélmény és a kényelem érdekében az ergonomikus kialakítású kontroller egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható. Ezen felül a kontroller az alábbi funkciókkal bír:

  • Számos mozgási bevitel a jobb VR-élmény érdekében – Az érintőpad a könnyebb választást és interakciót segíti a VR-alkalmazáson belül, illetve különböző mozgásformákat tesz lehetővé, többek között a célzást, a felvételt és elengedést, a billentést és a lövést. A ravasz pedig megnövelt játékélményt biztosít.
  • Minimális mozgás és megnövelt használati idő – A kontrolleren lévő home, hangerő és vissza gomboknak köszönhetően a felhasználók mindenhez könnyedén hozzáférhetnek, hogy semmi se vonja el a figyelmet a magával ragadó tartalomról.
  • Biztos tartás a kényelmes játékért – A kontroller csuklószíja még a legaktívabb mozgás során is kényelmes és biztos fogást garantál.

„A Samsungnál arra törekszünk, hogy megalkossuk és túlszárnyaljuk a VR-élmény mércéjét, mindenki számára elérhetővé tegyük és a legjobb minőséget nyújtsuk ezen a téren. A kontrollerrel ellátott Gear VR még tovább bővíti a virtuális valóság ökoszisztémánkat, hogy a fogyasztókat még inkább lekössék az egyre lebilincselőbb VR-tartalmak, legyen szó játékról vagy videóról.”

– mondta el YH Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának ügyvezető alelnöke. –

Az átfogó képi élményhez a kontrollerrel ellátott Gear VR 101 fokos látószöget nyújtó 42 mm-es lencsét, és a kinetózis (utazási betegség) minimalizálása érdekében fejlett torzításkorrekciós technológiát alkalmaz. A Samsung kontrollerrel ellátott Gear VR szemüvegéhez csomagolt átalakítója révén támogatja a micro USB és a Type-C USB-portokat is. A Gear VR headsetjén ezenkívül egy szíj is található, amely tartja a kontrollert, amikor épp nincs használatban.

A Samsung Gear VR legújabb kiadása a következő készülékekkel kompatibilis: Galaxy S7 és S7 edge; Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, S6 és S6 edge,.

  Kontrollerrel ellátott Samsung Gear VR   Kontroller
Méret/Súly 207.8 x 122.5 x 98.6mm / 345g Méret/Súly 108.1 x 48.1 x 38.2mm / 64.3g
Optikai lencse Φ42, látószög: 101º x6,25 Vezérlés és funkció Érintőpad (kattintható), ravasz, home gomb, vissza gomb, hangerő gomb
Érzékelő Giroszkóp/gyorsulás közelség Érzékelő Giroszkóp/gyorsulás

mágneses

 

Kompatibilitás

Galaxy S7, S7 edge, Note5,

S6 edge+, S6, S6 edge

Elem AAA elem * 2 db (1000 mAh, átlagos napi 2 óra használattal 40 napra elég)

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin