Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez okozhatta a Note 7-esek kigyulladását?

Kütyük

Ez okozhatta a Note 7-esek kigyulladását?

Egy vállalat azt állítja, rájöttek a hibára.

Ugyan még mindig várnunk kell a Samsung hivatalos állásfoglalására, az Instrumental nevű vállalatnak köszönhetően azért tisztább képet kapunk arról, hogy mit ronthattak el a dél-koreai gyártónál. A cég szerint a legnagyobb gond az, hogy a Note 7 házát úgy alakították ki, hogy a benne lévő akkumulátorra sokszor még normál működés során is nyomás nehezedik. Márpedig ezt nem viselik el a lítium-ion egységek túlságosan sokáig.

note7explode

Azok ugyanis úgy épülnek fel, hogy egy pozitív, kobalt-oxidból és egy negatív, grafitból készült részt elektrolittal átitatott polimer fóliákkal választanak el. Mindeközben pedig az ionok (és ezzel az energia) úgy áramlanak a két réteg között, hogy egymáshoz nem érnek hozzá. Amikor mégis összetalálkoznak, annak óriási hevülés a vége, ez pedig robbanással is járhat. A tervezési probléma tehát abból adódik, hogy a telefon belsejének kialakítása miatt a nyomás nehezedett az akkumulátorra, ami egyes esetekben azzal járt, hogy a kobalt-oxid és a grafit közti elválasztás megsérült, így pedig összeért a két anyag. Ez pedig hirtelen hevülést és sokszor robbanást is okozott.

A szakértők szerint ugyanakkor a Samsung sejtette, hogy igencsak veszélyes úton jár, mivel az akkumulátor egy szokatlanul komplex CNC kamrában található a telefon belsejében. Méghozzá épp azzal a céllal, hogy elszigeteljék a többi alkatrésztől. Sajnos ez utóbbi nem jött össze, a végeredményt pedig mindannyian tudjuk. Az Instrumental szakemberei szerint a legjobb megoldás az lett volna, ha a Samsung egyszerűen kisebb akkumulátort tesz a burkolat alá, ezzel ugyanis garantáltan megoldotta volna az akkumulátorra nehezedő nyomást.

 

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés