Connect with us
Hirdetés

technokrata

Gyenge a térerőd? Íme 5 tipp, amik segíthetnek!

Kütyük

Gyenge a térerőd? Íme 5 tipp, amik segíthetnek!

Akármennyire is készpénznek vesszük, bizony előfordul, hogy gond adódik a térerővel. Mostani írásunkban 5 olyan tippet osztunk meg Veled, amelyekkel egyszerűen, mindenféle technikai trükk nélkül javíthatsz a térerőn:

window opened to the beautiful park with many green trees

1. Menj az ablak közelébe

Bizonyára veled is előfordult már, hogy a lakásban hirtelen zavarossá vált a telefonálás során a másik fél hangja. Mindez nem véletlen, hiszen a régi épületekben rendszeresen előfordul, hogy a falakban futó csövek vagy épp maga a fal anyaga rossz hatással van a telefonra, amelynek köszönhetően a jelerősség drámai csökkenésére számíthatunk. Ilyenkor javasolt egy ablak közelébe menni, gyakorlatilag már ezzel is sokat segítesz a telefonodnak. Ha ez sem elég, akkor próbálkozz az ablak kinyitásával, az is jól jöhet!

2.  Fogd másik kézben a telefonod!

Bármennyire is furcsának tűnik, kutatások bizonyítják, hogy sokat javíthat a térerőn, ha egyszerűen másik kézben fogod a telefonod. Ennek oka, hogy a gyártók jellemzően a telefon egyik oldalára helyezik el az antennát, ha pedig azt a kezünkkel árnyékoljuk, gyorsan lejjebb eshet a térerő, ami kihatással lehet a hívás minőségére.

mobiltorony

3. Keress adótornyot

Út közben előfordulhat, hogy épp két adótorony között próbálunk meg telefonálni, ilyenkor pedig könnyen a térerő hiányával találkozhatunk, függetlenül attól, hogy egy kietlen puszta vagy egy nagyváros közepén állunk. Ahhoz, hogy megtaláljuk azt a bizonyos adótornyot, jól jöhet az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető OpenSignal, amely pontosan tartalmazza a tornyok listáját és segít abban, hogy meg is találjuk őket.

4. Csatlakozz újra

Ha már az adótornyoknál járunk, nem lehet nem megemlíteni, hogy előfordul olyan is, amikor megfelelő térerő esetén is akadozik a hívás, vagy rendkívül rossz a hang minősége. Ennek oka legtöbbször az, hogy a telefon valamiért nem vált adótornyot és a korábbi, már távol lévőre van csatlakozva. Ilyenkor egyszerűen válts repülőgép üzemmódra, majd vissza, a telefon pedig rá is csatlakozik a kívánt adótoronyra.

chargingphone

5. Töltsd fel a mobilod!

Ugyan első hallásra furcsának tűnik, mégis több teszt is arra jutott, hogy a telefonok igen is jobban teljesítenek, ha az akkumulátoruk fel van töltve. Ezért, ha a lehető legjobb jelerősséget szeretnéd, töltsd fel a készüléked!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés