Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ennyire egyszerűen feltörhető az iPhone

Kütyük

Ennyire egyszerűen feltörhető az iPhone

Úgy tűnik, feleslegesen költött el egy csomó pénzt az FBI.

Sergei Skorobogatov, a Cambridge-i Egyetem kutatója szerint az FBI feleslegesen költött el 1,3 milliárd dollárt az egyik San Bernardinó-i terrorista iPhone-jának feltörésére, mivel azt egyszerűen, néhány óra alatt ki lehet nyitni.

Skorobogatov szerint ugyanis a NAND Mirroring nevű technológia egyáltalán nem igényel különleges eszközöket, sem képzettséget, ezért egyszerű és olcsó, ellentétben az FBI módszerével, ami rengeteg pénzébe került az adófizetőknek. A szakember be is mutatta a megoldását, amely során eltávolította a NAND chippet az iPhone alaplapjáról, majd azt a saját eszközére helyezte át.

iphonehack

 

Ekkor egy speciális szofvert indított el, ami a brute force módszernek köszönhetően 20 óra alatt hozzájutott az iPhone belépési jelszavához. A 4 karakteres kód tehát kevesebb mint egy nap alatt megszerezhető, de egy hat számjegyű kód feltörése sem több néhány hétnél.

Érdekesség, hogy a megoldás nem csak az iPhone 5C-nél, de az 5S-nél és a 6-nál is használható, azaz több tízmillió telefon esetén működik. Az eset pikantériája, hogy Skorobogatov állítása szerint megkereste az FBI-t, de elhajtották, mivel úgy vélték, a módszer nem használható.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés