Connect with us

Hirdetés

technokrata

Benézte a Huawei: mégsem a mobiljukkal készült a reklámfotó

Kütyük

Benézte a Huawei: mégsem a mobiljukkal készült a reklámfotó

Kiderült, hogy a P9 reklámfotója egy Canon tükörreflexes fényképezővel készült.

A Huawei a közelmúltban mutatta be a P9 családot, amely a jelenlegi adatok alapján igen nagy népszerűségnek örvend. Bár a készülék kétségtelenül kiválóra sikeredett (ezt bizonyítja a saját tesztünk is), a jó eladási mutatókat a reklámkampánynak is köszönheti a kínai gyártó, elég csak a Scarlett Johansonnal és Hanry Cavillel közös plakátokra és reklámfilmekre gondolni, amelyekkel itthon is számtalanszor találkoztunk.

huaweip9baki

Persze a hirdetésekkel nemcsak a tévében és az utcán, de online is találkozhatunk, így a közösségi csatornákon is rendre felbukkannak a gyártó újdonságát népszerűsítő képek. Így volt ez most is, amikor a Huawei a Google+-ra töltötte fel a legújabb fotóját, amely mellé azt írták, hogy a dupla kamerának hála bármilyen fényviszonyok mellett megörökíthető a pillanat.

huaweip9baki2

A baj csak az volt, hogy a Google+ rendszere az EXIF adatokat is megmutatja, így pillanatok alatt világossá vált, hogy az adott képet nem egy Huawei P9, hanem egy Canon EOS 5D Mark III vázzal és egy  EF70-200mm f/2.8L IS II USM típusú lencsével rögzítették, ezek értéke pedig jelenleg összesen 4500 dollár, azaz közel 1,3 millió forint. A Huawei természetesen röviddel ezután eltávolította a fotót és elnézést is kértek.

Az egész ügy csak azért furcsa, mert szinte biztosan lehetett volna olyan képet készíteni a telefonnal, ami egy kis utómunka után hasonlóan jól néz ki, ám valaki inkább az egyszerűbb utat választotta.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés