Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vesz még valaki windowsos mobilt?

Kütyük

Vesz még valaki windowsos mobilt?

A Gartner legújabb felmérése alapján aligha van valaki, akit érdekel a Microsoft mobil rendszere.

Hiába büszkélkedett a Microsoft, hogy a Windows 10 már közel 300 millió számítógépen teljesít szolgálatot, a mobil platformon közel sem ennyire rózsás a helyzet. A Gartner legújabb felmérése szerint az idei év első negyedévében a Windows Phone részesedése alig 0,7% volt (ez 2,4 millió eladott telefont jelent), ami nemcsak önmagában elképesztő, de ahhoz képest is, hogy egy évvel korábban még 2,5%-on állt a Microsoft rendszere.

windowsphone

Összehasonlításképp a manapság már gyakorlatilag halott BlackBerry OS 0,2%-on áll, azaz ha így haladunk, akár már az év végén elérheti ennek a szintjét a Windows Phone. A probléma csak az, hogy míg a Blackberry többé nem foglalkozik a saját rendszerével, addig a Microsoft azt ígérte, hogy továbbra is gőzerővel fejlesztik majd a mobil platformot.

windows10

 

Egyelőre nem tudni, hogy ez milyen hatással lehet a rendszerre, de a jelenlegi teljesítményt látva nem lepődnénk meg, ha néhány év múlva felhagyna ennek a fejlesztésével a redmondi vállalat. Különösképp azért, mert a fejlesztők egy-egy ilyen jelentés után garantáltan végiggondolják a jelenlegi szoftverük támogatását, az újak pedig valószínűleg már neki sem állnak a fejlesztésnek, ami tovább nehezíti a platform helyzetét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés