Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért fogy el olyan gyorsan a mobilneted

Kütyük

Ezért fogy el olyan gyorsan a mobilneted

A reklámok tehetnek mindenről!

Igencsak bosszantó, amikor a holnap közepén elfogy a mobilinternetes csomag. Ilyenkor szerencsés esetben a szolgáltató csak lassítja a hozzáférést, rosszabb helyzetben viszont akár ki is kapcsolhatja a mobilinternetet. Egy új kutatás szerint sok esetben nem is a felhasználó túlzott böngészése okozza a problémát, sokkal inkább a folyamatosan betöltődő reklámok. A kutatók nyolc weboldalt vizsgáltak meg, reklámblokkolóval és hagyományos formában, illetve azt is kipróbálták, hogy a Javascript kikapcsolása mennyiben befolyásolja az adatmennyiséget.

adatforgalom

Az  Enders Analysis felméréséből kiderült, hogy egy mobilon betöltött weboldal adatmennyiségének legalább 18%-át csak a reklámok fogyasztják el. Ez azonban csak a legjobb esetben van így, hiszen a kutatók  tapasztalatai alapján bizonyos honlapoknál ez az arány a 79%-ot is elérheti.  A Javasricpt elemek megvizsgálásakor kiderült, hogy azok legalább 8%-ot fogyasztottak el, de itt is elképesztő méretű eltérésre lehet számítani, hiszen volt olyan oldal, aminél 68%-nyi plusz adatforgalmat generáltak.

Smartphone

Az Ender Analysis szakemberei szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy átlagos böngészés során az adatforgalom felét a reklámok viszik el. Talán ez okozhatja, hogy a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a reklámblokkolók beépítésére, mára az iOS és Android rendszert futtató készülékek nagy részén is megtalálható egy ilyen megoldás.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés