Connect with us

technokrata

Ez a telefon nem avul el hamar: bővíthető tudással jön az LG G5

Kütyük

Ez a telefon nem avul el hamar: bővíthető tudással jön az LG G5

Az LG bemutatta az első modurális telefonját, a G5-öst.

A mai napon végre hivatalosan is leleplezte új csúcsmodelljét az LG. A dél-koreai gyártó ezúttal is mindent beleadott a G5-ös készítésekor, így a lehető legfejlettebb technológiákkal találkozhatunk. Ennek fényében talán nem is véletlen, hogy az újdonság a világ első, kereskedelmi forgalomba került moduláris telefonja. A fém hátlappal borított modell (amelynek az oldalát is egy, összefüggő borítás alkotja, így még antennacsíkokat sem találunk a készülékházon!) alsó része ugyanis eltávolítható, ide pedig különféle tartozékokat helyezhetünk be. Az első az LG Cam Plus, amely egy 1100 mAh-es akkumulátort és kameravezérlő gombokat rejt, így felvételek kényelmes elindítására és nagyításra is használható. Ezen kívül elérhető lesz még az audiofil felhasználóknak egy, a Bang&Olufsen almárkája, a B&O Play által fejlesztett LG HiFi Plus DAC is, ezzel pedig HiFi minőségben szólal majd meg a telefon. Jó hír, hogy az LG nem korlátozza majd saját fejlesztéseire a technológiát, harmadik fél is bátran adhat ki kiegészítőket a telefonhoz.

lgg51

Ezen túl sem akármilyen megoldásokat tartalmaz a telefon, hiszen támogatja a folyamatos ébrenlétet is, azaz a legfontosabb információkat mindig leolvashatjuk a kijelzőről. Mindezt egy külön, dedikált memóriával és egy segédprocesszorral oldották meg, amelyek biztosítják, hogy az 5,3 colos, QHD képernyő ne fogyasszon többet a kelleténél. Nem akármilyen a kamera sem, a telefon ugyanis két optikával kerül piacra. Az egyik, 16 megapixeles optika alig 75 fokos látószöggel rendelkezik, míg a másik, 8 megapixeles felbontású egység 135 fokos teret lát be. A technológia lényege, hogy a két kamera együttes használatával különleges képeket lehet majd készíteni, így szoftveresen több utólaggos effektet is igénybe vehetünk majd.

lgg52

Most jöjjenek a “hagyományos” részletek: Az LG G5-ös egy nyolcmagos, Snapdragon 820-as lapkakészletű processzorral kerül majd piacra, 4 GB RAM és 32 GB, microSD-vel bővíthető memóriával egyetemben. A 7,5 mm vékony telefon(amely a kamera dudornál 8mm vastag) fém burkolata egy 2800 mAh-es akkumulátort rejt, illetve jó tudni, hogy a hátlapról nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó sem. A telefont a szerencsés vásárlók leghamarabb áprilisban vehetik majd át, egyelőre ismeretlen áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés