Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pénzbeszedésbe kezd a Vodafone! (frissítve!)

Kütyük

Pénzbeszedésbe kezd a Vodafone! (frissítve!)

A Vodafone-nál kibukott egy jól elrejtett apróbetűs turpisság.

A Vodafone ismét magára vonta a figyelmet, mivel egy olyan apróbetűs dolgot vettünk észre, amelyet valahogy nem igazán reklámoznak. Arról van szó, hogy azon előfizetők, akiknek 2015. április 1-je után megkötött (vagy meglévő előfizetőnél átváltott) Red EU vagy Go/Go+ havidíjas tarifájuk van, a csomagjukban lévő mobilinternet leforgalmazása esetén eddig szimplán 0/0 kbit-es lassítás lépett érvénybe. Június 1-jétől azonban ha a számlazárás előtt elfogy az adatkeret, akkor egy úgynevezett Automatikus PluszAdat opció aktiválódik. Ez a kiegészítés 150 MB-ot ad, na persze nem ingyen, hanem 500 forintért. Igen, ez azt jelenti, hogy ha épp netezés közben fogy el az adatkeretünk, akkor utána a rendszer szépen ráteszi ezt a plusz csomagot, amit majd a számlánkban fizethetünk. Amennyiben ez a kiegészítő is elfogy, akkor már életbe lép a normál 0/0 kbit-es lassítás (ez is új dolog, korábban 32/32 kbit volt a lassítás mértéke) és ilyenkor is van lehetőségünk extra adatcsomagot kérni, csak éppen opciósan, ha az előfizető tényleg akarja. Fontos még tudni, hogy ezt az Automatikus PluszAdat opciót ki lehet kapcsoltatni, ám ehhez személyes vagy telefonos ügyfélszolgálat igénybevétele szükséges, viszont június 1-je után mindenkinek automatikusan be fogják kapcsolni (hacsak addig nem kéri a deaktiválását).

vodafone_uzlet

Elég forró a helyzet telekommunikációs fronton az országban, legalábbis a szolgáltatók több dologgal is felhívták magukra a figyelmet. Noha nem is olyan régen látszólag örülhettünk az NMHH közleményét látva, miszerint az összekapcsolási díjakat jelentősen csökkentik, a jókedv nem sokáig tartott. A Telekom néhány napja bejelentette, hogy július 1-jétől jelentősen átalakítja árait, konkrétabban a legtöbb hang és mobilinternet tarifacsomag havidíja, perc- és SMS díja növekszik. Ezen felül bizonyos szolgáltatások, ügyintézések személyes vagy telefonos (ügyintézőn keresztüli) folyamata is komoly mértékben drágul. A percdíjak szinte kivétel nélkül 10% fölött, míg a szolgáltatások akár 2-3-szorosára is növekednek. Előtte viszont a Vodafone-ról szóltak a hírek, hiszen az elsők között jelentették be az “ingyenes” roamingot, melyet a korlátlan Red csomagok megújításával vezettek be. Ez a lépés önmagában jól hangzik és azóta már a Telekom is reagált egy hasonló megoldással, illetve a hírek szerint hamarosan a Telenor is kijön egy új ajánlattal.

Az üggyel kapcsolatban megkeressük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot (NMHH), amennyiben kapunk választ, a cikket frissíteni fogjuk.

UPDATE 1: A Vodafone reagált cikkünkre, mely szerint a fenti módosítás a 2015. április 1-je után megkötött új és meglévő előfizetésekre érvényes a Red EU és Go/Go+ tarifák esetén. A Vodafone az életbe lépés előtt közleményt jelentetett meg, melyben tájékoztatta az ügyfeleket a változásról.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés