Connect with us

technokrata

Az új MacBookot biztosan nem szeded szét!

Kütyük

Az új MacBookot biztosan nem szeded szét!

10-ből mindössze 1 pontot kapott a szerelhetőségre az új notebook.

Az Apple az elmúlt években úttörőnek számított az egyre vékonyabb notebookok megalkotásában. Amellett, hogy a kecsesebb kialakítás könyebb cipelhetőséget garantál, van egy óriási hátránya is, ez pedig az utólagos szerelhetőség. Míg egy régebbi MacBook akkumulátorát akár otthon is cserélhetjük, addig a legújabb modellek esetén ez képtelenség.

macbookifixit1

Ezt a törekvést emelték a négyzetre az új MacBook megalkotása során, hiszen a legvékonyabb pontján alig 0,35 centiméter vékony újdonság gyakorlatilag szerelhetetlen az iFixit szerint. A csapat szerint igazán szakértőnek kell lenni az eszköz szétbontásakor, ugyanis az Apple mindent bevetett, amit az iPhone-ok és iPad-ek esetén már megismertünk. Így az alsó fedél levétele során nem elég, hogy a speciális csavarokkal is foglalkozni kell, de még az alkatrészre ragasztott kábeleket is óvatosan le kell kötni. Épp ezért, az új MacBook 10-ből mindössze 1 pontot kapott a végső értékelés során, ez az egyik legrosszabb az iFixit karrierje során. Érdemes egyébként megfigyelni, hogy az alábbi képen mennyire aprócska az alaplap, a ház nagy részét az akkumulátor teszi ki.

macbookifixit2

Természetesen ez a nehéz szerelhetőség nem azt jelenti, hogy az eszköz javíthatatlan, pusztán arról van szó, hogy otthoni körülmények között egy, a hagyományos eszközök esetén megoldható problémával is az Apple szerelőihez kell fordulnunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin