Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit jelent az univerzális applikáció a Microsoft szemében?

Kütyük

Mit jelent az univerzális applikáció a Microsoft szemében?

Újabb információk érkeztek a Windows 10 univerzális applikációival kapcsolatban.

A Windows 10 bejelentésénél az egyik sokat emlegetett újítás az univerzális applikációk voltak, mely a Microsoft elmondása szerint gond nélkül lesznek használhatók minden platformon. De mit is jelent ez? A Windows Blog legújabb bejegyzésének köszönhetően egy kicsit közelebbről is megismerhettük ezeket a szoftvereket.

A platformfüggetlen alkalmazások lényege az, hogy a használt eszköztől függetlenül minden funkciót elérhetünk a képernyőfelbontáshoz igazodó dizájnnak köszönhetően, és a felhő-alapú szolgáltatások, mint például a Cortana is képesek átjárni az eszközök között. Éppen ezért már nem csak mobilunkon, de asztali gépeinken is segítségünkre lesz Cortana, a Microsoft digitális asszisztense.

Mivel a bementi eszközök változnak a különböző készülékeken, az univerzális szoftverek ezt megpróbálják előnyükre fordítani, illetve az adott input lehetőségekkel minél jobban kiszolgálni és segíteni a felhasználót. Ez annyit jelent, hogy ahol érintőképernyő van ott nagyobb ikonokat kapunk, és például egy érintéskor másképp viselkedhet egy ikon, mint kattintáskor. Ide hozták még fel példának a digitális toll inputot a Surface Hubnál, valamint a szemkövetést a desktop gépeknél.

Ez a dizájn nyelvezet és koncepció minden Windows 10 rendszer része lesz, így remélhetőleg ugyanazon dolgokra leszünk képesek, legyen az egy telefon, egy okosszemüveg (HoloLens) , vagy egy hatalmas, érintőképernyős Surface Hub.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés