Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Honor 6 – Egy új kezdet

Kütyük

Teszt: Honor 6 – Egy új kezdet

A Huaweitől kivált cég egy új készüléke járt nálunk, és elég meggyőző volt számunkra.

Most egy „új” gyártó termékét mutatjuk be, mégpedig a Huawei Honor 6-ot, melynek az az érdekessége, hogy a Honor különálló márkaként, és külön fejlesztő csapattal rendelkezik már.

Csomagolás

A fentebb elhangzott információk után már meg sem lepődhet senki, hogy a dobozon és a készüléken nyoma sincs a Huawei-nek, csak a Honor feliratozással találkozunk a kék csomagoláson. Tartalmilag megkapunk majdnem mindent, a dobozba a készülék, egy töltőfej és adatkábel került. Fülhallgatót nem mellékeltek, viszont a használati útmutató mellett egy elő és hátlapi fóliát is találunk, aminek nagyon örülhetünk, mert nem kell külön beszereznünk ezeket.

Külső

A készülék igazán letisztult formatervvel rendelkezik, elől és hátul is üveglap fedi, mely állítólag Gorilla Glass 3 védelmet kapott, persze a fólia még erre az ellenálló üvegre sem árthat. A keret fém az információk szerint, de csak a belső keret lehet az, mert kívül teljesen műanyagból épül fel a ház. Az előlapot a kereken 5 hüvelykes megjelenítő foglalja el, ez a kijelző IPS LCD technológiával kényeztet bennünket, felbontása pedig Full HD lett. A kijelző színhőmérséklete is állítható a menüben, de alapon hagyva is kellően nagy fényerőt és szép színeket, jó betekintési szögeket tár elénk. A kijelző felett csak a szenzorok, az értesítő LED, a beszédhangszóró és az 5 megapixeles előlapi kamerát találjuk.

A vezérlőgombokat és a microSIM és microSD kártyahelyekett is a jobb oldalon találjuk, utóbbiakat egy ajtócska mögött. Az alul teljesen fehér sík felületbe építették bele a microUSB csatlakozót és a mikrofont. A bal oldal teljesen csupasz, míg felül a 3,5 mm-es jack dugó, a másodlagos mikrofon és egy infravörös port látható.

A hátlapon alul találjuk a hangszórót, feljebb középre igazítva az egyetlen feliratot a készüléken, és még az felett találhatjuk a kamerát a maga dupla LED segédfényével együtt. Tesztalanyunk unibody kialakítást kapott, tehát az akkumulátor sem cserélhető. Viszont jó hír, hogy az akkumulátor 3100 mAh-s kapacitással rendelkezik, ez pedig 1,5 napos üzemidőre elegendő.

Hardver/ Sebesség

Tesztalanyunkban egy HiSilicon Kirin 920-as SoC dolgozik gőzerővel. Ez azt jelenti, hogy a burkolat alatt négy darab 1,7 GHz-en üzemelő Cortex-A15-ös processzormag, és négy darab 1,3 GHz-en működő Cortex-A7-es mag foglal helyet. A grafikai megjelenítést egy Mali-T628 MP4 végzi el, és ezekhez jön még segítségként 3 GB RAM. A belső tárhely 16 vagy 32 GB-os lehet, ebben az esetben 16 GB-ot kapunk, és ez bővíthető akár egy 64 GB-os kártyával is. A hardver elég korszerű, így akadásokkal sem a menüben sem a játékoknál nem találkoztam, a telefon kiválóan teszi a dolgát. Az AnTuTu Benchmark program tesztjében 42854 pontot ért el, ezzel a táblázat szerint beelőzí a Google Nexus 5-öt is. Persze ezekből a tesztekből messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni, ez csak irányt adó besorolás.

Készülékünkön még az Android 4.4.2-es verziója fut, ráadásként a kezelőfelület a gyártó Emotion UI megoldásának 2.3-as kiadása. A felület elég baráti, letisztult és könnyen megszokható. Számomra leginkább egy MIUI felülethez hasonlít, menü ugyanis nincs, csak a főképernyők tologathatóak odébb, és rendezhetőek az appok kedvünk szerint.

Lássuk az extra appok, beállítási lehetőségek listáját. Az első pozitív dolog, hogy van kesztyűs mód, így télen sem gond a telefon használata. Mellette még megtaláljuk a mozgásvezérlés lehetőségét is (pl.: híváskor a fülünkhöz emelve felveszi a hívást),  illetve van lebegő gomb és ne zavarjanak opció is, akárcsak az iPhone-okban. Alkalmazások terén pedig van tükör, nagyító (mindkettőnél a kamerát használja a készülék), zseblámpa, biztonsági mentés, és alkalmazás telepítő. Továbbá témázható a készülék, és a szokásos extra Google alkalmazások is elérhetőek.

Multimédia IMG_0357

Mobilunk hátlapján egy 13 megapixeles, dupla LED segédfénnyel megtámogatott autófókuszos kamerát találnunk. A programok között választhatunk normál, intelligens, szépítés, panoráma, legjobb fénykép, HDR vagy épp utófókusz funkció közül. A szűrőkhöz hasonlóan a  képszerkesztőnél is állíthatunk fekete-fehér képet, szépiát, stb. A vízjelnél az általunk választott képre egy utólag írt szöveget helyezhetünk míg az utófókusznál az elkészült képet fókuszálhatjuk újra. Ezen kívül a fókuszálást és a fénymérést szétbonthatjuk, van időzítő, mosolyfelvétel, célkövetés, fehéregyensúly és kép finomhangolás is.

Az elkészült képek alapján a kamera nem lenne rossz, ha a zajosodási problémát, és a 100%-os méretben jelentkező mosódást kijavítaná a gyártó. Videót 1080p-s felbontásban, sztereó hanggal és 30 képkocka/másodperccel rögzíthetünk.

A Honor 6 a Zene appon belül szűri nekünk dalainkat a nevek  alapján, de szükség esetén még egy plusz szűrő is beállítható. Equlaizer nincs a készülékben, csupán egy DTS mód, de így sem panaszkodhatunk a hangzásra. A külső hangszóró már nem ilyen hangzatos, hiányzik belőle a mély és a hangerő is közepes. FM-rádió is van a készülékben, de csak headset csatlakoztatása után bírható működésre.

A nagyvilággal való kommunikációhoz kapunk GSM/ HSDPA/ LTE kapcsolatot, a WiFi a/b/g/n szabványt ismer, a Bluetooth 4.0-ás verziójú, és akad továbbá NFC és A-GPS is, ez utóbbi GLONASS támogatással. Az infravörös port plusz pont, de a távirányítós alkalmazás hiányában ezt nem fogja tudni senki kihasználni sajnos. Remélhetőleg a későbbiek során ezt a bakit javítják.

Összegzés IMG_0360

Először is kezdjük most az árral, mely nem magas, pontosan 87 ezer jó magyar forint, persze kártyafüggetlenül. Ezért az árért kapunk egy elegáns külsőt, jó kijelzőt, kellemes és erős hardvert, illetve az átlagnál kicsivel jobb üzemidőt. Sajnos a kamera nem a legjobb, nem ezzel fog az ember nyaralást vagy családi eseményeket megörökíteni, ez ahhoz kevés. A szoftverezettség nagy pozitívum, és remélhetőleg a Lollipop frissítés is megérkezik a közeljövőben. Számomra a kamera fontos, így én nem lennék maradéktalanul elégedett a modellel, de ha ettől el tud valaki tekinteni, akkor kiváló társa lesz a Honor 6.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Honor 6

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Hardver
  - Szoftver
  - Ár
 
  Kontra:  
  - Kamera
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5"
  • kijelző felbontása: 1080 x 1920 pixel"
  • kijelző típusa: IPS LCD"
  • eszköz mérete: 139.6 x 69.7 x 7.5 mm
  • tömeg: 130 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: HiSilicon Kirin 920
  • memória: 3072 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm jack
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 13 megapixel
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100, LTE 1800 / 2100 / 2500
  • WiFi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.4.2 KitKat
  • spec. szoftverek: -
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 3100 mAh
  • tapasztalat: 1,5 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés