Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bréking! Ilyet még sosem láttál

Kütyük

Bréking! Ilyet még sosem láttál

A Samsung bemutatta első, íves kijelzős telefonját, a Galaxy Note Edge-t

Már egy fél éve, hogy a Samsung bemutatta Youm kijelzőjét, mely szinte papír vékony és könnyen hajlítható. Az év eleji CES rendezvényen egy ehhez hasonló prototípust láthattunk, és az ide kapcsolódó videó a YouTube-on több, mint 9 milliós nézettséget ért el. Ma örömmel jelenthetjük be, hogy az igen népszerű eszközről végre lerántotta a leplet a gyártó, és a termék a Galaxy Note Edge nevet kapta.

A Note Edge tulajdonképpen egy variációja a Note 4-nek. Szintén fém keretet kapott, soft-touch hátlappal, melyen a bőr hatású felület és varrás látható. Ezenkívül a processzor, a kamera, a szívritmus mérő, a memória, a Multi Windows funkció és a szoftver egy az egyben megegyezik. Kétség kívül egy meglehetősen erős, minőségi telefonról beszélünk. Kijelzője 5.7 inch helyett csak 5.6 inch, de szintén QHD felbontást kapott 160 új pixeloszloppal kiegészítve, az oldalsó sáv miatt.

De mitől olyan különleges? Oldalán látható kerekített kijelzője emeli ki a sorból a mobilt, mely tulajdonképpen egy második kijelzőként funkcionál. Erről az előlapról legömbölyödő felületről különböző programokat, beállításokat, és az adott applikációhoz tartozó funkciókat érünk el. Bizonyára érezzük, hogy túl sok haszna nincsen ennek, így csak egy bámulatos dizájnelemként könyvelhetjük el. Minden funkció éppoly könnyen elérhető volt eddig is, mint ezen az oldalsó sávon, de elsőként láthatunk hajlított kijelzőt egy telefonon ilyen kialakításban, ezért mindenki figyelmét felkeltette a Samsung egyedi okostelefonja.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés