Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a fotók káoszának: Itt a Sortpad app

Kütyük

Vége a fotók káoszának: Itt a Sortpad app

A Genio Studio hozta el nekünk az okos képrendező alkalmazást.

Az okoseszköz-tulajdonosok döntő többségének van egy közös tulajdonsága: imádnak fotózni, de a képek elkészítése után maximum a számítógépükre töltik fel azokat, ráadásul mindenféle struktúra nélkül. A Genio Studio által fejlesztett Sortpad Mobile erre a jelenségre kínál megoldást: az egyszerű módon működő fotóválogató alkalmazás egy életre száműzi a fotógalériákban uralkodó káoszt. A Sortpadre a kockázati tőke világa is felfigyelt, amelynek eredményeként 72 millió forintot fektet a startupba az OTP – Day One Magvető Tőkealap.

SortpadMobile_Logo

Az igazán ígéretes startupok egyik közös jellemzője, hogy globális problémákat orvosolnak. Ez az állítás okostelefon- és tabletforradalomnak köszönhetően különösen igaz a budapesti székhelyű Genio Studiora, amelynek Sortpad nevű alkalmazása mobileszközeink fotógalériájának gyors és hatékony rendezésére nyújt megoldást. Az app kulcsa a „flick-and-drag” nevű technológia: ennek segítségével a lehető legegyszerűbb módon, ujjunk csúsztatásával tudjuk a meghatározott albumokba szortírozni képeinket, amelyeket azonnal meg is tudunk osztani a Facebookon és a Dropboxon.

SortpadMobile_Icon512x512rounded

Az app egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és gyorsan tudunk rendet tenni képeink között. Ezt bizonyítják a cég által végzett tesztek is: ezek eredményei alapján 3 perc alatt nagyságrendileg 200 fotót rendezhetünk el. A fejlesztés során fontos vezérelv volt a személyre szabhatóság is, hiszen maguk a képek, azaz az emlékeink is személyesek, ezért a felhasználó maga hozhat létre albumokat és saját elképzelései szerint rendezheti a képeket. „Hogy mi a Sortpad Az embereknek végre egy valódi lehetőség emlékeik újraélésére és könnyed rendbetételére”– mondta el László Tamás, az appot fejlesztő Genio Studio ügyvezetője.

SortpadMobile_MoodPhoto_iPhone5

Jelentős részben ezen koncepciónak és eredményeknek köszönhetően látta elérkezettnek az időt a befektetésre a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Day One Capital; a cégek által kezelt OTP – Day One Magvető Tőkealapból összesen 72 millió forintot fektetett a startupba annak érdekében, hogy az minél előbb megjelenjen a nemzetközi piacokon.

A befektetés időszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a Sortpad a napokban indította el az iOS rendszerre fejlesztett alkalmazását, a további platformokra optimalizált app várhatóan az elkövetkezendő hónapokban kerül fel a megfelelő online boltokba.

SortpadMobile_MoodPhoto_iPad



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés