Connect with us

technokrata

Százmillió dollárt oszt szét az Apple

apple

E-gazdaság

Százmillió dollárt oszt szét az Apple

Százmillió dollárt oszt szét az Apple

Pénzeső jön az amerikai programozókra

Akár 30 ezer dollárt, azaz nagyjából tízmillió forintnak megfelelő összeget is kaphatnak az Apple-től egyes iOS-es app-fejlesztők egy trösztellenes pert követő megegyezés folyományaként.

Egy trösztellenes csoportos kereset végződött megegyezéssel – ami azonban nem jelenti azt, hogy az Apple beismerte volna a jogsértést –: egy százmillió dolláros alapot hoztak létre iOS-alkalmazásokat készítő, USA-béli fejlesztőknek. Olyan fejlesztőkről van szó, akik fizetős vagy alkalmazáson belüli vásárlásokat (beleértve az előfizetéseket) értékesítettek az App Store-on keresztül 2015. június 4. és 2021. április 26. között, és egy naptári évben nem érték el az egymillió dolláros bevételt.

A 250 és 30 ezer dollár közötti kifizetések nem automatikusak, érvényes igénylőlapot kell benyújtani. Akik ezt nem teszik meg, azoknak nemcsak hogy esélyük sincs a pénzre, de egyúttal le is mondanak arról a törvényes jogukról, hogy pereljék ez ügyben az Apple-t. Egyébként nem érheti rossz szó ezúttal az Apple-t, maga is figyelmeztette a fejlesztőket, hogy legyenek résen, mert csak május 20-ig tudják beadni ezt a bizonyos „segítségnyújtási” beadványt.

Az egyezségből származó kifizetések egyébként segíthetnek ellensúlyozni az Apple azon gyakorlatából eredő esetleges veszteségeket, amelyek a per szerint sértik az Egyesült Államok trösztellenes és Kalifornia tisztességtelen versenyjogi törvényeit.

Forrás: HVG

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu