Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a várakozásnak: Bemutatkozott az iPhone 5S és 5C

Kütyük

Vége a várakozásnak: Bemutatkozott az iPhone 5S és 5C

Hivatalosan is lelepleződött az Apple két új telefonja.

Kedd este hivatalosan is lelepleződött az Apple két régóta várt telefonja az iPhone 5C és iPhone 5S.

iPhone 5C:

Az olcsóbbik iPhone 5C gyakorlatilag az iPhone 5 hardverével kerül majd piacra, így megtaláljuk az Apple A6 processzort, a 4″-es Retina kijelzőt, LTE támogatást és a 8 megapixeles kamerát is.

iPhone5c_34L_AllColors_PRINT

 

A műanyag hátlappal piacra kerülő 5C sárga, piros, kék, zöld és fehér színben jelenik meg, a bemutatón külön hangsúlyozták, hogy a kialakítás a “normál” modellekhez hasonló merevségű, így egyáltalán nem érződik majd olcsónak a kézbevétel közben.  29 dollárért különböző színű hátlapokat is vehetünk a készülékhez, így az Apple szerint még jobban kifejezhetjük önmagunkat, a számtalan kombinációval ugyanis tényleg elérhető, hogy még egy ugyanolyan iPhone 5C ne jöjjön velünk szembe.

iPhone5c_Backs-Cases_PRINT

 

A modell gyakorlatilag az iPhone 5 helyére érkezik hiszen az “eredeti” készülék árusítása megszűnik. Amerikában 2 év előfizetéssel a 16 GB-os kivitel 99 dollárért a 32 GB-os verzió pedig 199 dolláros áron lesz megvásárolható.

iPhone 5S:

A várakozásoknak megfelelően iPhone 5S néven debütált a 7. iPhone. A mostantól akár arany színben is elérhető újdonságba egy 64 bites A7 processzor került, mely az Apple állítása szerint kétszer gyorsabb elődjénél. Javult a kamera is, a 8 megapixeles, f/2.2 rekesszel rendelkező egységbe az iPhone 5-ben találhatónál 50%-al nagyobb szenzor került.

613-9967-02

 

Mellé egy meleg és egy hideg fénnyel rendelkező LED villanó került, így sötétben is természetes képeket készíthetünk. Szoftveres újdonságok közé tartozik a 120 fps-es lassított felvétel is. Az igazi újdonságot viszont az ujjlenyomat olvasó megjelenése jelenti, az Apple szerint ugyanis a felhasználók nem kellő mértékben védik adataikat, mivel a jelszavas ellenőrzést komplikáltnak találják. Számukra került beépítésre a Home gombban található szenzor, ami szorosan együttműködik az iOS 7-tel, így vásárlások során is elegendő egy érintéssel igazolnunk magunkat.

iPhone5s_Cases_5Colors-34RBack_PRINT

Javult az akkumulátor üzemideje is, mostantól egy töltéssel akár 250 óra készenlétet is kibír az iPhone.  Amerikában két év hűséggel 199 dollárt kell fizetni a 16 GB-os modellért, 299 dollárt a 32 GB-os kiadásért és 399 dollárt a 64 GB-os verzióért, sajnos az iPad-nál már megismert 128 GB-os tárhelyű változat nem mutatkozott be.

Mindkét modell szeptember 20-án jelenik meg, hozzánk valamikor október folyamán juthat el, az itthoni árakat is akkor hozhatják majd nyilvánosságra.

A kínálatban megmaradt a 4S is, az USA területén két év hűség esetén ingyenesen hazavihető, nálunk függetlenül 124 ezer forintot kérnek érte.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés